– Kan ikke huske vi har hatt så fint høstvær

Man kan umulig finne noe å klage på med høstværet i Tromsø de siste dagene, og slikt vil det mest sannsynlig fortsette.

NYTER SOLEN: Ken Hansen (44), Kirsti Hansen (51), Jan Erik Ophus (56), og hunden Shakira (5) nøt solen på Skarven. 

nyheter

SKARVEN: Lørdag kunne Ishavsbyen smykke seg i strålende sol og skyfri himmel. Blant dem som hadde tatt turen til sentrum for å nyte godværet var Ken Hansen (44), Kirsti Hansen (51), Jan Erik Ophus (56) og hunden Shakira (5).

– Tromsø er en så fin by. Naturen her er fantastisk, og folkene er hyggelige. Når været i tillegg er som i dag, er det perfekt, sier Ophus, som er fra Fetsund like utenfor Lillestrøm.

– Når det er så godt vær som i dag, burde man dra til Telegrafbukta, men hvis man har fri dagen etter, kan man fint sitte ute på Skarven, sier 44-åringen.

– Eller på fjelltur. Det er også veldig fint i godt høstvær, svarer Kirsti Hansen.

Været fortsetter

Sol og skyfritt blir det nok ikke i neste uke, men tromsøværingene har likevel mye å glede seg til.

– Det blir ikke like bra, men heller ikke så aller verst. Allerede lørdag kveld vil det komme inn en del skyer fra vest, og det blir kanskje litt regn på kysten. Søndag blir det perioder med sol, men ikke klarvær som det er på lørdag, forteller Håvard Thorset, som er vakthavende meteorolog på Vervarslinga for Nord-Norge i Tromsø.

LES OGSÅ: Fløya-damene hoppet i havet etter seier

STRÅLER: Scandic Ishavshotell slikket seg i sol lørdag ettermiddag. 

 

Etter helgen blir det også fint vær.

– Det blir en del finvær i løpet av neste uke. Nå er dette noen dager fram i tid, men slik som det ser ut nå, så vil vi få ganske likt vær i noen dager fremover.

Tror ikke på Vervarslinga

– Jeg har ingen tro på at dette været vil fortsette, sier Kirsti Hansen etter at iTromsø opplyste henne om Thorsets værvarsel.

– Nå får vi vel igjen for den dårlige sommeren vi hadde, skyter Ken Hansen inn.

LES OGSÅ: Nøt finværet i solveggen på Skarven (for abonnenter)

Ingen snø på fjellet

For strålende sol og skyfri himmel er ikke hverdagskost i Tromsø på høsten.

– Normalt ville det vel ha vært snø på fjelltoppene på denne tiden av året. Jeg kan ikke huske at vi har hatt det så fint i september før. Dette er jo rene sommertemperaturen, sier 44-åringen.

– Vi har ofte dager med dårlig vær, men når vi får en dag med så godt vær som det er i dag, er alle regnværsdagene glemt, sier Ken Hansen.