THE EDGE: Med finalerunden i poker-NNM godt i gang har 149 deltakere nå blitt til elleve.

Med omtrent 500.000 chips leder Håvard Breimo.

– Jeg hadde som mål om å bli blant de 32 beste og dermed kvalifisere meg til NM. Nå satser jeg på å ta seieren, forteller Breimo til iTromsø.

– Jeg føler at hele turneringen har gått veldig bra for min del. Jeg var med på en pott på 250.000 chips som jeg vant på «river» (siste kortet, red.anm.), legger han til.

Debut

20-åringen startet for halvannet år siden med å spille poker. Siden den gang har han brukt mer og mer tid på kortspillet.

– Jeg driver bare på med det på hobbybasis. Jeg liker å bruke tiden min på det, og ser mye poker på nett, forteller Breimo som deltar på sin første pokerturnering.

– Det er kjempeartig å være med på en ordentlig turnering hvor man har dealere og et ordentlig bord. Det er litt annerledes enn å sitte hjemme med kompisene rundt stuebordet.

Profilerte deltakere

Blant de gjenværende deltakerne finner vi pokerspillere som Andreas Høivold (43) og Johnny Lodden (31). Dette er spillere som har reist verden rundt på pokerturneringer. Nå spiller de mot tromsøværinger.

– Helt ærlig føler jeg at det er veldig variabelt prestasjonsmessig blant tromsøværingene. Det er mange som spiller passivt og ikke helt vet hva de holder på med, men disse ryker relativt tidlig ut. Noen av dem som sitter igjen nå har en del erfaring og spiller bra poker, forteller Høivold.

Høivold ser likevel ikke bort fra at noen på NNM kan hevde seg i pokermiljøet.

– Det er vanskelig å si. Det er veldig få som blir pokerproffer. Da handler det om å ha teft og kortforståelse, men alle de som er her nå spiller ganske bra, sier 43-åringen.

– Hvordan ser du på dine egne muligheter?

– Jeg tapte en stor pott for ikke lenge siden, så jeg har bare 83.000 chips igjen, men alt kan skje.

Hans pokerkollega er litt mer optimistisk.

– Jeg får bare kjøre på videre. Hvis jeg har litt hell, så går dette bra, sier Lodden.

GODE: Andreas Høivold (43) merker at de gjenværende pokerspillerne har god pokererfaring. Foto: Jørn Myreng
OPTIMIST: Johnny Lodden (31) har troen på å ta seieren. Foto: Jørn Myreng