Kunnskapsministeren roser nytt talentsenter i Tromsø

Tromsøs splitter nye talentsenter åpner i november. Prosjektet høster nå ros fra kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

ROSER TALENTSENTER: Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) er positiv til prosjektet med talentsenter for høyt presterende elever. Foto: Trond Tomassen 

MANGE ELEVER: Direktør ved Vitensenteret, Tove Marienborg, har tidligere uttalt til iTromsø at det skal plukkes ut 20-50 elever som får utvidet undervisning ved talentsenteret. §Foto: John Strandmo 

nyheter

Mandag 14. november åpner byens nye talentsenter. Det skriver Kunnskapsdepartementet i en pressemelding.

– Dette blir et nytt og spennende tilbud til elever med stor interesse for matematikk, naturfag og teknologi, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen i pressemeldingen.

Les mer: Tromsø-elever får plass på nytt talentsenter (iTromsø pluss)

Mer realfag

Det var i august at det ble kjent at Tromsø, Oslo, Bergen og Trondheim får opprettet egne talentsenter som et tilbud til høyt presterende elever. Prosjektet skal gi elever på ungdomsskolen og videregående skole muligheten til å jobbe mer med realfag.

– Mye av velstanden som vi nyter godt av i Norge i dag er basert på realfag, og omstillingen vi må gjennom krever mer realfagskompetanse. Da må vi gi et tilbud til de elevene som presterer på et høyt nivå – og til dem som har potensial for å prestere på høyt nivå innen realfagene, sier kunnskapsministeren.

Elever fra nærområdet

Talentsenteret i Tromsø er plassert ved Nordnorsk vitensenter og skal ta opp elever fra skoler som ligger i nærheten. Etter hvert vil de utvide virksomheten til å gi et tilbud til andre høyt presterende elever i regionen.

– Høyt presterende elever kan fort kan bli ensomme på egen skole. Ved talentsentrene får de møte andre elever med stor interesse for realfag, og de får utvikle sine kunnskaper innen matematikk, naturfag og teknologi, sier Isaksen.

Les også: Lokket elever til realfag med dunder og brak

20–50 elever

Direktør ved Vitensenteret, Tove Marienborg, har tidligere uttalt til iTromsø at det vil plukkes ut 20-50 elever som får utvidet undervisning ved talentsenteret.

Vitensenterpedagogen Hedinn Gunhildrud er prosjektleder for talentsenteret i Tromsø.

– Utvelgelsen av elever vil bli gjort nå fremover. De blir nok plukket ut i en kombinasjon av at skoler, elever og lærere kan melde inn interesse. Til sist blir elever valgt ut av skolene og vitensenteret i fellesskap. Dette blir veldig spennende, sier han til iTromsø.