Her kan du stemme på det du mener er byens beste bar!

Skansen: I april i fjor åpnet Hildr Gastro Bar dørene i gamle Meijer-gården i Skippergata 11. Det skjedde etter at Tante Ingers Tehus la ned sensommeren 2014. Dette gjør Hildr, som ble åpnet av en vennegjeng med erfaring fra både restaurant- og barbransjen, til en av de nyeste barene i denne kåringene.

Hildr utmerket seg også i iTromsøs kåring «Byens beste restaurant», der de kapret tredjeplassen, men i tillegg til mat har altså Hildr et tydelig fokus på baren sin. De serverer både lokalt Graff-brygg og en rekke cocktails.

Les også: Byens beste bar - Verdensteatret

Historisk bygg

Bygget som Hildr holder til i har stått i Skippergata siden 1833. Det er med andre ord et bygg med mye historie, som på mange måter er ivaretatt i interiøret. Hildr har blandet det tradisjonelle og klassiske med moderne - og ofte kitchy - elementer, og dermed skapt et både unikt og morsomt interiør. Lokalet består av flere rom, og de tilbyr også et stort utvalg av brettspill for dem som liker å bryne seg på sånt mens de er på bar.

Oppmerksom

Selve barområdet innerst i lokalet preges av iøyefallende mønstret tapet og tungt treverk. Bardisken, som har plass til omkring 7-8 gjester, er omringet av gamle bøker. Barutstyret og glassene som brukes til cocktailene er i en stil som gir et hint om tiden huset opprinnelig stammer fra.

Når iTromsø er innom Hildr en sen onsdagskveld, er det få gjester i lokalet. På hverdagene er det kanskje i større grad maten som står i sentrum - og ikke baren. Og vi var innom langt over «middagstid».

I baren blir vi møtt av en oppmerksom bartender, som er rask med å komme med relevante cocktailforslag når vi gir ham en pekepinn på hva vi liker. Vi får inntrykk av at han har mye kunnskap om det han driver med, og vi ender med en «Blinker», en «Gin basil smash» og en «Whiskey smash». Gode drinker som er lekkert presentert, og bartenderen tar seg tid til å komme til bordet og spørre om de smakte.

Tilbakemeldinger

Gastrobaren har to toaletter - og også her har man gjort seg flid med interiøret. Dessuten får gjestene skrive beskjeder på tavleveggene. En artig detalj.

På Tripadvisor har Hildr fått 209 anmeldelser, derav hele 135 mener stedet er «Ypperlig». 48 mener Hildr er «Svært bra».

Foto: Tom Benjaminsen

Daglig leder Bjørn Pettersen mener at barens særpreg er sjelen de legger i det de gjør bak baren.

– Vi velger en del lokalt øl og har en hel tappelinje med bare Graff-øl. Det vet jeg ikke om noen andre barer som har, og det skiller oss fra andre. Og så er det selvfølgelig cocktailene; de er vår styrke og vår nisje. Vi har både egne og nye vrier, samt gamle klassikere.

Pettersen mener at Hildr ikke har noen stereotypisk gjest.

– Det er veldig variert hvem som går på Hildr. Det er de som tar seg en afterwork i dress, og så er det de som kommer i Norrøna-jakke. Det er folk fra A til Å.