Da skulle nemlig de om lag 500 elevene springe til inntekt for SOS-barnebyer – noe som har vært en tradisjon for skolen i flere år.

– For å være snill

Elevene var samlet i Pølsesvevet i Tromsdalen, og etter danse-oppvarming til musikk var 1. til 6. klasse klare for å springe.

– Det er stort sett hele skolen som er her i dag. Først er det oppvarming, og så er det jogging i to løyper. Hovedmålet er å samle penger til SOS-barnebyer, forteller Kaja Sjøtun, Tinus Stoltz Bertinussen og Matias Isaksen, som alle går i 7. klasse og er PR-ansvarlige.

Det er 7. klasse som arrangerer skolejoggen.

– Vi samler inn penger for å være snill! Og det er mye bedre å gi dem til SOS-barnebyer enn å beholde dem selv, sier 7.-klassingene.

20 kroner

I tillegg til selve løpet – som for 1. til 4.-klassen var to kilometer langt og for 5. og 6. klasse var 4,5 kilometer langt – var det også stikkball, fotball og andre aktiviteter i Pølsesvevet onsdag.

– Det er tradisjon at 7.-klassingene på skolen gjennomfører dette arrangementet, og at alle gir et bidrag på 20 kroner hver for å vise sin solidaritet, forteller rektor Geir Olsen ved skolen.

– Dette er en dag med liv i løypa og grilling som elevene gleder seg til, og som 7.-klassingene gleder seg til å arrangere, sier han.

Sliten

Førsteklassingene Temine Johansen, Lilja Weihe-Forsmo og Ivy Kofa har akkurat kommet i mål etter å ha sprunget sine to kilometer.

– Man blir veldig sliten av dette! Men det blir bra etterpå, for da får vi saft, sier jentene.

– Nå skal vi bare spise og slappe av.

– Vet dere hvorfor dere er her for å springe?

– For at vi skal trene. Og for at vi skal gi 20 kroner til barn som er fattige!