Skiklubbene og kommunen har begravd stridsøksa

Tromsø kommune forplikter seg til å opparbeide ny ski- og skiskytterstadion på Templarheimen.

ENIGHET: Representanter for skisporrten og kommunen kom onsdag ettermiddag til enighet om ny skistadion på Templarheimen. Fra venstre: Bjarte Kristoffersen, Kristin Røymo, Lars Fause, Brage Sollund og Steinar Vaadal.  Foto: Tom Benjaminsen

nyheter

I et møte onsdag ettermiddag kom Tromsø kommune til enighet med Tromsø Skiklub Langrenn og Tromsø Skiskytterlag  om utformingen av ny ski- og skiskytterstadion på Templarheimen.

Les også: Toppadvokat Lars (51) skal lede skiklubben inn i en ny epoke (iTromsø Pluss)

Skrinla klage

Kommunen har forpliktet seg til å opparbeide en ny ski- og skiskytterstadion, og vil justere plasseringen av stadionen i forhold til plasseringen av Tromsøbadet. Skiklubben har tidligere levert en klage til Fylkesmannen, men denne er nå skrinlagt.

Ordfører Kristin Røymo (Ap) forteller at det dreier seg om en muntlig enighet mellom partene, som føreløpig ikke er politisk vedtatt.

- Denne saken skal opp neste tirsdag, og det vil overraske meg enormt hvis det blir motstand mot disse planene, mener Røymo.

Les også: Skiklubbens klage på byggestart på Templarheimen avvist

Fornøyd skiklubb

Leder for skiskytterklubben, Steinar Vaadal, er fornøyd med resultatet av møtet.

- Vi har fått være med å bestemme stadionplanene, og får opprettholdt vår aktivitet på Templarheimen.

Lars Fause, som er nyvalgt leder i Tromsø Skiklub roser dialogen med kommunen, men benekter at løsningen kommer som følge av hans inntog i skiklubben.

- Mesteparten av jobben som har ført til denne løsningen, har blitt gjort av min forgjenger. Skiklubben har nå store forventninger til det som skal skje videre.

Tidligere byråd Brage Larsen Sollund har vært involvert i planene fra starten av, og uttrykker lettelse over at partene har kommet til enighet.

- Jeg er veldig glad for at vi har fått til en politisk løsning, og unngått en rettslig løsning, sier Sollund med klar adresse til skiklubbens involvering av Fylkesmannen.

Kommunen skal betale

Tromsø kommune har forpliktet seg til å dekke alle omkostninger ved opparbeidingen av ny ski- og skiskytterstadion på Templarheimen, som omlegging av løypetraseer, lysanlegg og liknende.

- Vi skal jobbe sammen om utformingen av skytebanen og stadion, og på dette området har vi både vedtakene og finansieringen i boks, presiserer kommunaldirektør for næring, kultur og idrett, Bjarte Kristoffersen.

Skytebanen skal ha 31 skiver, og det skal etableres fast toppdekke på hele standplassen, medregnet dennes inn- og utgangsparti. Det skal også bygges et hus for sekretariatfunksjoner og liknende. Kommunen har på tatt seg ansvaret og risikoen ved utarbeidelse og godkjenning av byggesøknaden.

Omleggingen av lysløypa rundt selve Tromsøbadet skal ikke ødelegge for den kommende skisesongen, og en ny trase skal etableres vest for den eksisterende skiskytterstadionen. Den gamle skytebanen skal være operativ til 1. april.

Kommunen skal i samråd med klubbene utarbeide en plan for parkeringsløsninger i byggeperioden for Tromsø badet.