Høyres landsmøte skal avholdes til våren. Der bestemmer de hvilken politikk partiet skal føre. Ettersom de er det største partiet i regjeringa, vil vedtakene der potensielt få store konsekvenser for Norge.

– Et av forslagene til programkomiteen er at de største byene i Norge skal kunne få ansvar for de fylkeskommunale oppgavene, som skole og kollektivtransport. Tromsø regnes som en av de største byene, så det betyr at vi kan få ansvar for de videregående skolene, sier Høyres gruppeleder Erlend Svardal Bøe.

Hele skoleløpet

– I dag så er det sånn at først går eleven på barneskole som styres av kommunen, så videregående skole som styres av fylkeskommunen før de drar på universitetet som er underlagt staten. Ved at både grunnskolen og VGS underlegges Tromsø kommune kan man se utdanningsløpet mer under ett. Vi i Tromsø vet hvor skoen trykker, og burde være ansvarlig.

Dette er ikke første gang debatten har blitt tatt opp.

- Vil gagne eleven

– Da høyre satt i byråd tok vi kontakt med kommunalministeren og kunnskapsministeren for å igangsette et prøveprosjekt med å la Tromsø kommune få ansvar for videregående skole. Den gang var de negativ, men nå som det ligger an til at det blir vedtatt på landsmøtet, er Tromsø en av byene som burde benytte seg av muligheten, sier Bøe.

– Så lenge Høyre fortsetter i regjering etter stortingsvalget, kan dette bli nasjonal politikk. Det er ikke bare å knipse med fingrene, men overgangen må skje gradvis, men til slutt vil det gagne eleven, sier han.