Vil ikke starte ny OL-debatt

IOC-veteran Gerhard Heiberg oppfordrer til ny OL-debatt. Det ønsker ikke Tromsø-profilene.

Ordfører Kristin Røymo og Egon Holstad.   Foto: Ronald Johansen

nyheter

Heiberg lokker blant annet med en milliard dollar fra Den internasjonale olympiske komité, og han trekker fram Lillehammer som en naturlig vertsby for lekene.

Som kjent var Tromsø blant byene som kjempet om å få OL i 2018, men den brast da et milliardavvik ble brakt på banen.

Ordfører i Tromsø, Kirstin Røymo, forteller til Dagbladet at hun kunne tenke seg et OL i Tromsø, men ikke før om lenge.

- Vi er helt avhengig av en annen type prosess som sikrer at det blir et nasjonalt arrangement - uansett om det blir for eksempel Tromsø, Oslo eller Lillehammer, sier Røymo til Dagbladet.

- Det betyr at Gerhard Heiberg, IOC og Idrettsforbundet ikke alene må ta den beslutningen om når og hvor et OL skal arrangeres. Vi må ha en demokratisk prosess som må være forankret i Stortinget, sier hun.

Egon Holstad, redaktør i iTromsø, er svært tydelig i sin tilbakemelding angående Heibergs utsagn.

- Har han virkelig sagt dette? I så fall bekrefter det bare mine mistanker om at han og Kristian Valen er én og samme person, et kjødelig kunstprosjekt som utspilles i et åndelig parallellunivers, og som skal offentliggjøres og «avsløres» under finalen av neste års «Skal vi danse», sier han til Dagbladet.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter