Gladnyhet fra Rakettkiosken: – Vi skal lyse opp Stortorget i vinter

Driftsansvarlig for den gamle Rakettkiosken i Storgata har en gladmelding til befolkningen og turistene som besøker Tromsø.

FORTSETTER DRIFTEN: Camilla Therese Johnsen (25) ble ansatt som driftsansvarlig for Rakettkiosken i mai – et prosjekt som i første omgang skulle vare ut september. Nå er det imidlertid klart at «Raketten» skal holde åpent gjennom hele vinteren. Foto: Ronald Johansen 

nyheter

I mai begynte Camilla Therese Johnsen som ny driftsansvarlig for den over 100 år gamle Rakettkiosken i Storgata.

Siden da har kiosken vært flittig besøkt og Johnsen har ansatt to ekstra ansatte til å drifte stedet.

– Vi er tre personer som jobber her nå. Det er for at vi skal kunne ha mest mulig åpent. Det er vanskelig for meg alene å holde åpent seks dager i uken både dag og kveld. Jeg er også fulltidsstudent og må derfor ha noen til å jobbe når jeg ikke kan, sier hun, og utdyper:

– Det har gått veldig bra med driften i sommer, og for min egen del har det blitt lettere fordi jeg har blitt kjent med kundene og bedriften.

Johnsen legger til at det også har blitt litt enklere å tolke værmeldingene og hvorvidt «Raketten» skal holde åpent når været er hustrig.

LES OGSÅ: Måtte stenge etter flere innbrudd

Skal drive videre

SAMLINGSPUNKT: – Vi regner med at det blir mange turister her i vinter, og vi skal lyse opp Stortorget i vinter, sier driftsansvarlig Camilla Therese Johnsen om Rakettkiosken. Foto: Ronald Johansen 

Da hun startet som driftsansvarlig for kiosken var det i første omgang et prosjekt ut september, men 25-åringen fortalte allerede da at hun håpet å kunne fortsette ut året.

Nå har Johnsen en gladnyhet for alle som har et forhold til den 100 år gamle kiosken i Storgata:

– Jeg fortsetter her og vil drive skuta videre. Vi skal fortsette arbeidet med å få Rakettkiosken bedre etablert i Tromsø. Det er et ønske at vi blir værende her.

LES OGSÅ: Her jobber de på under en kvadratmeter hver

Vinteråpent

Kiosken holdt midlertidig stengt på vinterstid fra nyåret i år, men vil holde åpent gjennom hele den kommende vinteren.

– Innimellom må vi nok se an vær og vind. Vi har også litt fokus på når det er turister i byen, ettersom de er veldig opptatt av «Raketten», forteller Johnsen.

– Nå har det vært flere godværsdager den siste tiden og da er det straks mange besøkende, og når det er arrangementer i byen bryr ikke folk seg så mye om været, sier hun.

Hun tilføyer at Rakettkiosken fremover vil få en sentral rolle under Kulturnatta, og at de har fått flere forespørsler om samarbeid i forbindelse med musikkinnslag i sentrum og arrangementer rundt juletider.

Turistsesongen

25-åringen viser til at hun og de ansatte har høye ambisjoner med Rakettkiosken.

– I september har vi hatt åpent tirsdag til lørdag og nå skal vi vurdere hvordan åpningstidene blir utover høsten. Vi skal fortsatt ha åpent og vurderer om vi skal fokusere mer på helgen og slutten av uken, og fylle dagene med å ha åpent både dag, kveld og natt.

Johnsen ser hun fram til vinteren, og spesielt høysesongen når turistene besøker Tromsø.

– Vi regner med at det blir mange turister her i vinter, og vi skal lyse opp Stortorget i vinter!