De siste tre årene har Smakfestivalens «episentrum» vært de store teltene på Stortorget.
Der har frokost, festmiddager og underholdning av ymse slag blitt servert til festivalpublikum.
Les også: Italiensk tyvstart på Smakfestivalen
Gravearbeid
Men i år er det ikke reist et stortelt på Torget – og det har en veldig praktisk grunn.
– Vi var nødt til å «holde» torget helt til vi var sikre på at gravingen i Storgata skulle bli ferdig i tide til festivalen – og da ble det for sent til å bestille stortelt, sier Natalie Robertsen, prosjektleder for Smakfestivalen.
Det er nedgravingen av varmeledninger som gjorde festivalledelsen usikre. Kvitebjørn Varme har lagt ned fjernvarmekabler langs hele festivalgata – og dersom de ikke hadde blitt ferdige med arbeidet i tide ville matfestivalen vært i store problemer.
Les også: Smak-festivalen vil løfte fram unge kokker (iTromsø Pluss)
Reserveløsning
Påmeldingen av utstillere ble helt enkelt så stor at Stortorget ble en reserveløsning.
– Vi var nødt til å bruke Torget som Plan B. Og som sagt ble det for sent å bestille telt, sier Robertsen.
Ifølge Smakledelsen vil imidlertid ikke de planlagte arrangementene bli lidende.
Les også: Lefsekurset ble utsolgt på null komma niks
«Det nordnorske måltid» – selve finalen på Smakfestivalen – skal gjennomføres, men på et hemmelig sted.
– Vi holder hemmelig hvor måltidet blir holdt, oppmøte er Stortorget og så blir dere ført videre.