De siste tre årene har Smakfestivalens «episentrum» vært de store teltene på Stortorget.

Der har frokost, festmiddager og underholdning av ymse slag blitt servert til festivalpublikum.

Les også: Italiensk tyvstart på Smakfestivalen

Gravearbeid

Men i år er det ikke reist et stortelt på Torget – og det har en veldig praktisk grunn.

– Vi var nødt til å «holde» torget helt til vi var sikre på at gravingen i Storgata skulle bli ferdig i tide til festivalen – og da ble det for sent til å bestille stortelt, sier Natalie Robertsen, prosjektleder for Smakfestivalen.

Det er nedgravingen av varmeledninger som gjorde festivalledelsen usikre. Kvitebjørn Varme har lagt ned fjernvarmekabler langs hele festivalgata – og dersom de ikke hadde blitt ferdige med arbeidet i tide ville matfestivalen vært i store problemer.

Les også: Smak-festivalen vil løfte fram unge kokker (iTromsø Pluss)

Reserveløsning

Påmeldingen av utstillere ble helt enkelt så stor at Stortorget ble en reserveløsning.

– Vi var nødt til å bruke Torget som Plan B. Og som sagt ble det for sent å bestille telt, sier Robertsen.

Ifølge Smakledelsen vil imidlertid ikke de planlagte arrangementene bli lidende.

Les også: Lefsekurset ble utsolgt på null komma niks

«Det nordnorske måltid» – selve finalen på Smakfestivalen – skal gjennomføres, men på et hemmelig sted.

– Vi holder hemmelig hvor måltidet blir holdt, oppmøte er Stortorget og så blir dere ført videre.

GRAVING: I sommer har Kvitebjørn Varme lagt ledninger i Storgata. Smakfestivalen turte ikke å regne med at de skulle være ferdige til festivalen. Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø