Smakfestivalen

Fra skihelt til fruktselger

Midt blant matbodene og sultne festivalgjengere i Storgata, sto en tidligere skihelt og delte ut epler.

FORNØYDE: Med utrolig høstvær og en gammel idrettshelt kunne ikke Vigdis Mortensen og Ann-Karin Johansen vært mer fornøyd med å jobbe på standen til ASVO under Smak. 

REKLAMERTE FOR JOBBFRUKT: Odd-Bjørn Hjelmeset har lagt skiene på hylla og jobber i dag for Bama Gruppen. 

nyheter

Odd-Bjørn Hjelmeset vant VM-gull i 50 kilometer klassisk i 2007 og ble en internetthit i senere år etter at et klipp hvor han snakker tullejapansk gikk viralt. Etter at han la opp som skiløper har Hjelmeset vært tilknyttet TV2 som ekspert, og jobber til daglig for Bama.

Denne helgen er han i Tromsø for å promotere jobbfrukt sammen med ASVO under Smakfestivalen.

– Det er vel tre-fire år siden sist jeg var i Tromsø, og det er akkurat så fint som jeg husker det, sier han mens han ser utover Storgata, som fredag var badet i høstsol.

Se stor bildeserie fra Smakfestivalen her! (Pluss-sak)

Viktig tilbud

Bama leverer nemlig frukten som ASVO igjen sorterer og pakker, og deretter deler ut til de bedriftene i Tromsø som benytter seg av jobbfrukt-tilbudet.

– Jobbfrukt-tilbudet er utrolig viktig og veldig bra for alle involverte. ASVO gjør en kjempejobb og jeg er personlig veldig glad i konseptet. ASVO er flinke til å få folk ut i arbeid, og det er så utrolig flott å høre alle solskinnshistoriene fra både dem og folk som benytter seg av jobbfrukt-tilbudet, forteller Hjelmeset.

LES OGSÅ: ASVO mottok pris og hederlig omtalte

Imponert

Hjelmesets oppfatning er at nordmenn flest er flinke til å spise frukt, men håper likevel at flere bedrifter i Tromsø skal la seg friste av jobbfrukt-tilbudet.

Han lar seg også imponere over Smakfestivalen.

– Hele konseptet rundt festivalen er jo fantastisk. Masse folk og mye god mat, og det er mye for folk å velge mellom! Vi kommer til å dele ut gratis epler og nøtter her, og så satser vi på at mange stopper innom og ser på hva vi har å tilby, forteller Hjelmeset.

LES OGSÅ: Går for ny rekord