Her ble det skrevet ut 1.883 bøter på ett år

På ett år har Tromsø parkering håvet inn over 1,3 millioner kroner i bøter på parkeringsplassene ved UiT.

BØTER HVER DAG: I snitt bøtelegges i overkant av fem bilister på UiTs parkeringsplass hver dag. I løpet av et år tilsvarer det kontrollavgifter for over 1,3 millioner kroner. Foto: Ronald Johansen  Foto: Ronald Johansen

nyheter

Det er i overkant av ett år siden det ble innført parkeringsavgift på parkeringsplassene ved UiT, Norges arktiske universitet.

Mellom 1. september 2015 og 1. september 2016 har Tromsø parkering skrevet ut 1.883 bøter, noe som tilsvarer rundt 1.336.000 kroner.

– Det er en oppgang på 600 bøter fra samme periode et år tidligere. Det er egentlig ganske overraskende med tanke på at timesprisen er på fem kroner. Folk kan spare mye penger på å betale et par femmere i parkeringsavgift i stedet for å betale kontrollgebyr på 710 kroner per parkering, sier Sten Storvestre, Vaktleder i Tromsø parkering.

Les også: Snart blir det enda færre P-plasser på universitetet

(Saken fortsetter under bildet)

OVERRASKENDE: Sten Storvestre, vaktleder i Tromsø parkering, er overrasket over at folk velger å ikke betale parkeringsavgift på UiT. – Man kan spare mye på å betale parkeringsavgift i stedet for å betale kontrollavgiften på 710 kroner, sier han.  Foto: Tom Benjaminsen

400 klager

Studenter, ansatte og gjester får ikke bare parkeringsbøter, de klager også på dem.

– I samme periode har vi fått rundt 400 klager fra folk som har blitt ilagt kontrollavgift på campus, sier Storvestre.

Hovedandelen av gebyrene begrunnes i manglende betaling, og andelen feilparkeringer har gått betraktelig ned siden parkeringsavgiften ble innført.

Les også: Rømmer fra parkeringsavgift

– Vi ser at mange glemmer å starte appen om morgenen, og det går igjen i en del av klagene også – uten at det er noe vi kan ta hensyn til.

Storvestre opplever at det er enklere å ferdes med bil på campusområdet, men nå som høsten er her begynner det igjen å bli trangt om plassen.

– Før parkeringsavgiften ble innført skrev vi nesten utelukkende ut parkeringsbøter med grunnlag i feilparkeringer, der folk eksempelvis blokkerte for andre, sier Storvestre.

Les også: Nå blir det P-avgift på UiT

(Saken fortsetter under bildet)

BLIR FÆRRE: Erland Loso, bygg- og eiendomsdirektør på UiT, forteller at det i tiden fremover vil bli færre tilgjengelige parkeringsplasser på campus, på grunn av anleggsarbeid.  Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø

– Bedre enn forventet

Erland Loso, bygg- og eiendomsdirektør ved UiT, mener det første året med parkeringsavgift har vært bedre enn forventet.

– Det er alltid problemstillinger knyttet til slike avgjørelser, men det har vært mindre styr enn vi kanskje forventet. Bruken av sykkel og kollektivtrafikk har økt, noe som er svært positivt, sier Loso.

Nå er det imidlertid færre tilgjengelige parkeringsplasser å boltre seg på.

– Parkeringsplassen ved Kraft har blitt et anleggsområde, og i tiden fram mot 2018 vil flere parkeringsplasser forsvinne til fordel for anleggsarbeid. I tillegg møter vi noen utfordringer i oktober og november, når folk velger bort sykkelen og bruker bil i stedet, sier Loso.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter