Kokfornøyd festivalsjef

Petter Markussen, ansvarlig for Smakfestivalen, er strålende fornøyd med årets festival, men kan ikke avsløre om det ble ny publikumsrekord riktig ennå.

  Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø

nyheter

TROMSØ: I år som i fjor ble Storgata invadert av matglade tromsøværinger under Smakfestivalen.

– Det er svært vanskelig å si nå om det har vært publikumsrekord. Jeg har ikke snakket med noen andre om det, men ting tyder på at det har vært sprengte gater i år også, forteller Markussen.

Festivalsjefen kan i alle fall glise bredt når Smakfestivalen begynner å ta slutt.

– Det har vært en vellykket festival i år også. Jeg er kokfornøyd. Mye har skjedd denne helgen og jeg har fått mye positive tilbakemeldinger og merker et stort engasjement fra både publikum og dem som sto i bodene.

Oppvaskmaskinen streiket

Markussen ble i alle fall varm i trøya. Under den nordnorske middagen streiket den ene oppvaskmaskinen.

– Det hopet seg opp litt. Vi hadde jo tusen tallerkener, glass og bestikk som måtte vaskes, men vi fikk inn en reparatør som fikset den. Det var ikke noe verre enn at vi måtte vaske dette utover kvelden.

Men det var ikke de eneste problemene som oppstod under festivalen.

– Vi har hatt en situasjon der det har vært røkt kjøtt i en grill på natten, og noen har klaget på det til politiet. Jeg synes at man må tåle litt røyklukt. Jeg tror ikke politiet reagerte på det heller, sier Markussen.

– Kan alltids forbedres

Til tross for en vellykket festival, har Markussen troen på at de kan forbedre seg til neste år.

– Jeg føler vi har tatt steg fra fjoråret både med Storgata og barnas smak. Det vil nok helt sikkert komme inn nye elementer som vi kan ta med oss til neste år, sier Markussen.