Frp-bråket:

Per Sandberg skjelte ut iTromsøs journalist

Per Sandberg mener Fremskrittspartiet må bli tydeligere og ikke legge lokk på noen ting. Men Anni Skogman-saken nekter likevel Fremskrittspartiets nestleder å uttale seg om.

Per Sandberg, nestleder Frp  Foto: Tom Benjaminsen

nyheter

SCANDIC LANGNES: I helgen arrangerte Frp strategikonferanse på Scandic hotell i Tromsø. I den forbindelse var profilene Per Sandberg og Sylvi Listhaug til stede.

Sandberg talte til forsamlingen, og la vekt på hvordan partiet må bli tydeligere på hva de mener og at dette skal reflekteres i partiets program.Nå taler Per Sandberg til Frp

Fremskrittspartiets strategikonferanse arrangeres på Scandic Tromsø i helgen. Konferansen åpnes nå av Per Sandberg.Klare og tydelige meninger

– Du sier at Frp aldri skal legge lokk på det dere faktisk mener?

– Ja, og det er viktig både for meg som person og for partiet, og det er derfor jeg har sagt, nå i programprosessen, at vi skal være tydeligere enn noensinne, sier Sandberg, og fortsetter:

– For jeg savner ideologi, ikke bare hos oss, men også hos alle de andre. Fordi jeg tror det er noe av problemet hos velgerne. Jeg tror det er en av grunnene til at det er så få folk som kommer og stemmer, og jeg er veldig opptatt av at flest mulig skal stemme, men ikke nødvendigvis på meg, hehe.

Ifølge Sandberg er lav valgdeltakelse et demokratisk problem. I 2013 var valgdeltakelsen i stortingsvalget på 77,7 prosent.

– Jeg tror ikke man ser forskjell på partiene lenger. Jeg har sagt klart og tydelig at det er to partier som fremstår litt mer ideologisk enn alle de andre, og det er SV og det er Fremskrittspartiet. Men vi er også litt utydelig og derfor kommer jeg til å kjempe gjennom et program som er klart og tydelig laget av oss.


Massivt bråk i Tromsø Frp - nå kommer Siv Jensen på besøk

Fremskrittspartiets strategikonferase arrangeres i helgen.


Ikke så klart og tydelig

– Hva med Anni Skogman og at hun ble kastet ut av partiet. Har ikke hun vært sterk nok i meningene sine?
– Neste spørsmål.

– Du velger å ikke kommentere det?
– Jeg tror at du som journalist har vært her i flere timer og fått tydelig og klart forklart at denne saken behandles av andre enn meg. Og det er en anke på gang, og da bør det være tydelig nok for deg som journalist. Selv om ikke du liker svaret, så må du bare akseptere og respektere det.

– Men sitter ikke du i sentralstyret?
– Akkurat.

– Skal ikke du behandle den saken da?
– Akkurat, og da må du respektere og akseptere at jeg som medlem av sentralstyret behandler saken, en anke, enten det er denne eller andre, i det forumet – ikke til deg som journalist i iTromsø, vet du.

– Men du kjenner t ...
– Det må du respektere, avbryter Sandberg.

– Men du kjenner til saken?
– Er vi ferdig?

– Men du kjenner til saken?
– Er vi ferdig?

– Nei, vi er ikke ferdig.
– Har du noen flere spørsmål?

– Jeg spør deg om du kjenner t ...
– Har du flere spørsmål? Avbryter Sandberg.

– Hvor mange saker får sentralstyret i løpet av et år?
– Det må du spørre organisasjonsutvalget om.

– Er det vanlig å få en slik type sak inn?
– Det må du spørre organisasjonsutvalget om.


Professor om bråket i Frp: – Helt håpløst dårlig politisk håndverk

Professor Kjell Arne Røvik viser ledelsen i Tromsø Frp ingen nåde. Han beskriver suspenderingen av Anni Skogman som «selve kroneksemplet på selvdestruktivt elendig politisk håndverk utført av et politisk parti».


Skjeller ut journalisten

– Kan du fortelle litt om uroen som er i Tromsø Frp akkurat nå? Det er ikke akkurat særlig positivt for Fremskrittspartiet, det som skjer.
– Vet du, jeg er så glad i journalister som er så opptatt av det som er såpass uvesentlig. Still meg noen politiske spørsmål, men det kan du vel kanskje ikke noe om? Det er ikke det du er interessert i. Du er bare interessert i konfliktjournalistikk, negative oppslag og slike ting, men spør meg om politikk da, men du er vel ikke såpass at du greier å stille politiske spørsmål, avslutter Sandberg før han begynner å gå.

iTromsø spør Frps presseansvarlig Jostein Nissen-Meyer om hvor mange saker som dukker opp i sentralstyret, og om de får inn mange saker som ligner på Anni Skogmans utkastelse. Da snur Sandberg seg.

– iTromsø skal ikke få noe fra oss, og det sier jeg som nestleder, sier Sandberg til Nissen-Meyer.


Skogman til iTromsø: - De har fratatt meg medlemskapet i to år

Det bekrefter gruppeleder i Tromsø Frp, Anni Skogman, overfor iTromsø.