Byens beste bar

Kan bli et velsmurt maskineri

Maskineriet er en gjennomført bar med fokus på whiskey og øl, som fortsatt er helt i startfasen.

  Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø

Maskineriet
  • Åpnet i 2016
  • Daglig leder: Dan Even Ormø
  • Drives av Nordic Uteliv
  • Årsresultat 2015: Ikke tilgjengelig.
  • Pluss: Ungt miljø, fokus på whiskey og spennende pølser.
  • Minus: Uoversiktelig utvalg.
  • Aldersgrense: 20
nyheter

Her kan du stemme på det du mener er byens beste bar!

vignett

Maskineriet er den aller ferskeste baren med i denne kåringen. De åpnet 1. april i år i Storgata 57 – i lokalene der Artur Cocktailbar holdt til. Det er Nordic Gruppen som driver plassen.

Bygget baren holder til i stammer fra 1800-tallet, og har huset en rekke barer, kafeer og restauranter – blant annet Brankos mat- og vinhus og Fruens Bistro, før nevnte Artur.

Les også: Byens beste bar: Verdensteatret


Industrielt

Maskineriet har – som navnet kanskje avslører – en industriell stil. Interiøret er rustikk, med metallkrakker, brune skinnsofaer, maskindeler på veggene og trepanel. Dette er en bar med en klar og gjennomført estetisk visjon.

Ungt miljø

iTromsø var innom baren en onsdag kveld, og da var det livlig stemning i lokalet – som så ut til å preges av unge mennesker, gjerne studenter. Musikken var passe høy, og det var ingen problem å sitte sammen og prate.'

INDUSTRIELT: Uteplassen har en helhetlig stil på interiøret. Her går det i maskindeler, tannhjul og brune skinnsofaer. 

Les også: Byens beste bar: Hildr

Maskineriet disponerer både første og andre etasje, men andreetasjen er forbeholdt helge-klubbing, og var dermed ikke åpen da vi var innom.

Whisky

Det var tydelig da iTromsø var innom at ikke alt var helt på plass for Maskineriet ennå – noe som er forståelig ettersom de kun har holdt åpent i noen måneder.

Les også: Byens beste bar: Ølhallen

Vi fikk da opplyst av bartender at det skulle komme et barkart etter hvert som kunne gi bedre oversikt over utvalget – som i stor grad skal handle om whisky og øl. I tillegg tilbyr Maskineriet pølser med ulike typer topping.

Vi ba om en anbefaling for whisky uten for mye røyksmak, og får en Glenfiddich. En av oss ber om en mojito – men baren har ikke de nødvendige ingrediensene. Det blir en «Gin Fizz» og en «Aviator».

WHISKY: Maskineriet fokuserer på whiskey – her en Glenfiddich. 

Tilbakemeldinger

Når iTromsø sjekker har det kun kommet inn fire anmeldelser av stedet på Tripadvisor – og de viser virkelig hvor forskjellig oppfatningen av et sted kan være. To mener stedet er «Ypperlig» – den høyeste vurderingen – mens to synes stedet er «Forferdelig» – den laveste.

AVIATOR: Etter anbefaling fra bartenderen fikk vi en «Aviator», som var fin å se på, men som ikke falt helt i smak. 

– Maskineriets særpreg ligger i tre ekstraordinære avdelinger. Vi har deilig bakgårdskos, rock, øl & Nord-Europas beste pølser i førsteetasjen og «av kroken»-stemning med dj i andreetasje, sier daglig leder Dan Even Ormø.

Les også: Byens beste bar: Skarven

Ifølge han er Maskineriets satsingsområde ganske enkelt: at alle som kommer skal få en best mulig opplevelse.

– På grunn av den uformelle stemningen og flere avdelinger er det hummer og kanari som går hit. Det er også noe av sjarmen med plassen synes vi. Folk møtes til hyggelig samvær på tvers av alder og interesser!