14. september skrev iTromsø om Tromsø ungdomsråd, med Mathias Halvorsen (18), ansvarlig for ungdom med funksjonsnedsettelse, i spissen, som etterspurte en brannheis på kinoen. Dette er en sak som flere rullestolbrukere har etterspurt før ham, men der en løsning hele tiden har blitt utsatt.

Konstituert enhetsleder ved Byggforvalting i kommunen, Frank Abrahamsen, fortalte da til iTromsø at de hadde løftet opp et nytt forslag til sine nærmeste overordnede for å ta stilling til om de kan utrede et nytt konsept for evakuering. Han ønsket ikke å gå i nærmere detalj om hva forslaget gikk ut på.

Politisk behandling

Høyres gruppeleder, Erlend Svardal Bøe, var i kontakt med Halvorsen i forrige uke, og tok siden med seg saken til formannskapsmøtet tirsdag.

– Jeg kom i kontakt med Mathias og vi snakka om brannheisen. Jeg bestemte meg for å ta saken opp i formannskapet, sier Bøe.

Der fikk han tilbakemelding fra administrasjonen om at saken skal opp til politisk behandling i løpet av høsten.

– Og da skal også politikerne få innsyn i forslagene til ny løsning, sier han.

– Dette er en mye omdiskutert sak – også fra da jeg jobbet i byrådet. Det er på tide at det blir ei skikkelig avklaring, i stedet for å holde på med byråkrati fram og tilbake. Det fortjener dem som venter på heisen, mener han.

Lovnader

Flere politikere har gjennom årene vært ute og lovet løsninger og tidspunkt for en realisering av brannheis på kinoen, uten at lovnadene har blitt realisert.

– Er politikerne for «flinke» til å love ting?

– Jeg tror at man av og til har høye ambisjoner om ting man skal få til i politikken, men det er aldri bra at man lover ting som ikke kommer på plass. Jeg forstår at slike prosjekter kan ta lengre tid enn man forventet, men da handler det om å gi folk ordentlige svar, mener han.

– De som er part i saken må få skikkelige tilbakemelding. I stedet for at folk skal måtte etterlyse svar, så burde de tas med på laget, mener Bøe, og understreker at han kommer til å følge saken videre.

LES OGSÅ: Gir seg som generalsekretær i Unge Høyre

Videre opplyser han at tilbakemeldingen fra administrasjonen er at brannheisen vil ha ei kostnadsramme på mellom syv og ti millioner kroner.

Frank Abrahamsen i kommunen bekrefter at det er en mulighet for å få saken opp til politisk behandling iløpet av høsten.

– Ut ifra de signalene jeg har fått er dette en mulighet. Da snakker vi altså om utredningen som konsulentene har utarbeidet som forslag til løsning.

Han ønsker å være forsiktig med å anslå en kostnadsramme inntil konseptet er ferdig utarbeidet.

UNGDOMSRÅD: Både Mathias Halvorsen og Astrid Johannessen sitter i Tromsø Ungdomsråd, som jobber for en brannheis. Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø