I dag ble det satt ny varmerekord i Tromsø

Værvarslinga i Nord-Norge har ikke veldig gode nyheter for de kommende dagene. Trøsten får være at vi har hatt rekordtemperaturer i dag.

NYDELIG HØSTVÆR: I dag har det vært unormalt varmt til årstiden å være.   Foto: Lars Åke Andersen

nyheter

Jon Austerheim, vakthavende meteorolog hos Vervarslinga i Nord-Norge, forteller om rekordtemperaturer i hele fylket i dag.

– Varmest var det i Skibotn. Der ble det målt 20,3 grader. Det er den seneste datoen det er målt over 20 grader på i Troms, forteller Austerheim.

Uvanlig varmt

Men også her i Tromsø har vi hatt gode temperaturer å skryte av.

– Vi nådde nesten 20 varmegrader i Tromsø. På Stakkevollvegen ble det målt 19,1 grader. Det er uvanlig varmt og godt, sier Austerheim.

Best var det imidlertid i Måsvik på Rebbenesøy.

– Der ble det målt 19,3 grader. Det er nok det varmeste som er målt i Tromsø så sent på høsten noensinne.

LES OGSÅ: Trøste og bære, for en høst det blir

Varmerekord

Ved Vervarslinga ble det målt 17,1 grader, mens det på Kvaløysletta var 18,1 grader på det varmeste. Den offisielle varmerekorden for datoen 26. september målt i Tromsø ble satt i 1944. Da ble det målt 17,6 grader ved Vervarslinga.

– Det er uvanlig med så varme dager så sent på høsten. Vanligvis er det varmest den første halvdelen av september, men i år har det vært annerledes, sier Austerheim.

Kjøligere

Resten av uken ser imidlertid ikke like fin ut rent værmessig. Videre utover uken blir nemlig været variabelt, men for det meste overskyet og perioder med regn. Også til helgen blir været labert, sammenlignet med hva vi har kunnet venne oss til den siste tiden.

Da melder nemlig Vervarslinga om kjøligere dager og temperaturer under ti grader. Vi kan få glimt av godt vær, men det vil ikke stå seg over lengre perioder.

LES OGSÅ: Markant nedgang i rypebestanden