Slik blir været denne uken

Mandag blir det opp mot 16 varmegrader i Tromsø, men til helgen ser det grått og kjølig ut.
nyheter

Mens starten av uken ser mild ut, blir det synkende temperaturer og perioder med regn utover uken.

– I dag ser det veldig bra ut. Det blir mildt og fint, og en god del sol. Men så skyer det til litt utover ettermiddagen og kvelden, sier Håvard Torseth, vakthavende meteorolog ved Vervarslinga for Nord-Norge.

Synkende temperaturer

Allerede mandag morgen var gradestokken oppe i 16 grader ved Torsvåg på Karlsøy, forteller Torseth.

– Det blir stedvis veldig bra langs kysten, og vi kommer opp i 15–16 grader i Tromsø i løpet av dagen, sier meteorologen.

Tirsdagen byr imidlertid på nedbør og synkende temperaturer.

– Da kommer det nok litt regn. Det skal ikke regne hele dagen, men utpå ettermiddagen i morgen så vil det nok regne litt. Det blir også kaldere, med temperaturer opp mot 11–12 grader.

Fint i korte perioder

Videre utover uken blir været variabelt, men for det meste overskyet og perioder med regn, ifølge Vervarslinga.

– Men de store nedbørsmengdene blir det ikke. Mot slutten av uken er det mer usikkert, men tendensen er at det blir kaldere utover uken.

Til helgen kan det bli noe kjøligere og under ti grader, ifølge meteorologen. Dermed ligger det ikke an til noe knallvær denne uken.

– Det kan bli fint i korte perioder. Hvis vi er heldige så slår det til med finvær en ettermiddag, men det blir ikke lange perioder med fint vær, sier Torseth.

– Men til å være i slutten av september så blir det greie temperaturer i hvert fall den første delen av uken, legger meteorologen til.