Slik har du aldri sett nordlyset!

Stan Sedjukov klarte å fange nordlyset på video fra flyvinduet da han fløy inn til Tromsø.

nyheter

Natt til mandag, på vei hjem fra verdens største fotomesse i Köln, møtte Tromsø-fotografen Stan Sedjukov på et vakkert syn.

– Før vi ankom Tromsø sa kapteinen på flyet at vi måtte se ut vinduet på det utrolig sterke nordlyset. Jeg tenkte at det måtte jeg fange på film, men fotoutstyret mitt lå i en av hattehyllene langt framme på flyet, for det var helt stappe fullt ombord. Så jeg sprang som en tulling ni tusen meter over havet og på leting etter utstyret.

LES OGSÅ: Gikk 900 meter til fjells for det perfekte bryllupsbildet

– Da jeg endelig fikk tak i kameraet og satt meg for å filme, så var det tomt for strøm. Så jeg måtte springe tilbake for å hente kamerabagen, mens utstyret mitt fløy i alle retninger. Da jeg fikk byttet batteri, klarte jeg å fange denne snutten, forklarer Sedjukov.

Utrolig

Han er glad for at han hadde kamerautstyret tilgjengelig på flyet.

LES OGSÅ: Hedret for nordlysbilder

– Hele opplevelsen var smått utrolig. Jeg var heldig som hadde kameraet tilgjengelig, for man trenger et ordentlig lyssterkt kamera for å fange nordlys. Egentlig må man også ha stativ, så det er artig at det ble så bra håndholdt fra et fly som er i fart, forteller fotografen.

– Jeg har aldri sett verken foto eller video av nordlys fra fly før, men jeg skal ikke si at ikke noen har gjort det før meg, legger han til