Byens beste bar

Rocken og ølets hjem

På Blårock Café går du ikke for å nippe til et glass prosecco og spise fingermat.

TAPPER: Bartender Edd Sivertsen tapper øl fra ett av de mange tappetårnene på Blårock. 

Blårock
  • Åpnet i 1991
  • Daglig leder: Geir Tore Hansen Nordbye
  • Årsresultat 2014: 145.000 kroner
  • Pluss: Stort ølutvalg, tydelig profil.
  • Minus: Slitt.
  • Aldersgrense: 18/20
nyheter

Her kan du stemme på det du mener er byens beste bar!

vignettTromsøs ubestridte rockesentrum – Blårock Café – var nærmest en gitt kandidat i denne kåringen. Siden 1991 har de servert øl, burgere og rockemusikk i dunkle lokaler prydet med konsertplakater og artistbilder.

Blårock er bygd opp av mange trapper og halvetasjer – til sammen har utestedet fem nivåer. Oppe er det 18-årsgrense, og en egen liten bar. I baren nede er det 20-årsgrense.

Kunnskap

Da iTromsø var innom på en onsdag kveld, var det rolig stemning, med om lag åtte gjester i hovedbaren nede og dempet, variert musikk. Bartenderen var usikker på nøyaktig hvor mange typer øl baren kan tilby, men anslo rundt 60. Vi ba ham om å anbefale øl ut fra preferansene våre, og han tok utfordringen på strak arm og fant gode alternativer.

IPA: Vi fikk anbefalt en blåbærs-IPA fra Gotlands bryggeri som falt i smak. 

 

Han fremsto som en bartender med peiling. Vi endte med en blåbærs-IPA av merket «Mors Lilla Bulldog» fra Gotlands bryggeri, IPA-en «Vestfjorden» fra Bodø-bryggeriet Bådin og «London Pride» fra Fuller' Brewery – og var veldig fornøyde med disse.

 

Les også: Byens beste bar - Verdensteatret

Les også: Byens beste bar - Ølhallen

Interiør

Også Blårock, som mange av de andre barene i byen, holder hus i et 1800-tallsbygg med mye historie. Mange husker sikkert pizzakjeden «Je t'aime» som holdt til i lokalene før Blårock tok over og endret interiøret betydelig.

 

Blårock er en gjennomført rockebule. Det er mørke farger, slitte møbler, nedtaggede toaletter og band-memorabilia. Øldunsten ligger tungt i lokalet, og klientellet spenner fra pur unge pønkere til godt voksne, skinnjakkekledde menn.

Tilbakemeldinger

Blårock har 145 anmeldelser på Tripadvisor. 44 mener at de er «Ypperlig», 52 mener de er «Svært bra» og 35 mener de er «Gjennomsnittlig».

– Vi er ingen nykommer, vi har vært her i 25 år, og vi har forsøkt å rendyrket konseptet vårt siden vi startet i 1991 – både når det gjelder musikk og interiør, sier daglig leder Geir Tore Hansen Nordby til iTromsø.

– Blårock skal være et forutsigbart sted der man skal komme og få det man forventer, legger han til.

Les også: Dette kan bli et velsmurt maskineri

Ifølge Nordby satser Blårock på øl, og har den siste tiden fått enda flere ulike typer på tapp. Når det gjelder cocktails, kan de håndtere de klassiske typene.

– Jeg vil si at det er et ganske dynamisk miljø på Blårock, der vi har stamgjester fra 18 til 65 år. I tillegg er det all slags folk som stikker innom. Vi er også et av de få stedene i byen med et tilbud for 18-åringer.

Her kan du se alle kandidatene til byens beste bar.