Verdensteatret på frimerke

Tromsø Filatelistklubb har trykket opp et begrenset opplag frimerker med Verdensteatret som motiv.

frimerke: I anledning Frimerkets Dag har filatelistene laget et eget frimerke med Verdensteatret som motiv, sier leder Yngve Lundblad. Foto: John Strandmo 

nyheter

- Det er et samarbeid mellom kinoen og oss.

Det er 100 år siden praktbygget ble tatt i bruk – en av Nord-Europas eldste kinoer i permanent bruk. I den forbindelse har vi laget et eget frimerke som kun blir å finne lokalt.

Flere valg

Yngve Lundblad er klubbens leder. Han forteller at lørdag formiddag er satt av til salg av et frimerkehefte, et minnekort med foto av en kinokø fra gode gamle dager og en særkonvolutt med deler av originaltegningen til Verdensteatret.

Kjøpte 200

– Vi har lagt av 50 stykker av hver for salg i Tromsø. Resten av opplaget på 250 er kjøpt av Europas største frimerkehandler i Haugesund. Det forteller litt om hvor etterspurt slike private frimerker er, sier Lundblad.

Han forteller videre at Frimerkets Dag ble arrangert første gang i 1938 – i Tyskland. Fra 1972 har dagen vært markert i Norge med ulike tiltak.

Jubileum

– I den forbindelse fant vi det riktig å markere 100-årsdagen for Verdensteatret – ikke minst fordi barnebarnet og oldebarnet til arkitekten Peter A. Amundsen er sentrale skikkelser i Tromsø Filatelistklubb. Bygningen er fantastisk og tar seg godt ut på frimerke, konstaterer Yngve Lundblad.