Åpnet byens nye lekestue

Byens flotteste leke- og friluftsområde Charlottenlund er nå offisielt og høytidelig åpnet.

JUBELÅPNING: Ordfører Kristin Røymo åpnet nye Charlottenlund sammen med elever fra Prestvannet skole.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

STAFETT: For å åpne løpebanen på Charlottenlund ble det arrangert stafett der politikerne i byen konkurrerte mot elever fra Prestvannet.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

SYKKELBANE: Aksel Fauske og kompisene bruker «pumptracken» nesten hver dag.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

CHARLOTTENLUND: – Det er helt fantastisk hva vi har klart å få til her. Tenk så heldige vi er, sa ordfører Kristin Røymo (Ap).

Hun hadde fått æren av å klippe snoren under den høytidelige åpningen av millionprosjektet midt på Tromsøya. Sykkelbane, slåballbane, løpebane, klatrestativ, skibakke, bålgruer og lavvo – og en masse annet snadder er nå tilgjengelig for byens unge og gamle befolkning.

Elever og politikere

Til den offisielle åpningen var 220 elever fra Prestvannet skole, politikere fra samtlige partier, en rekke kommuneansatte, samt representanter fra entreprenører og leverandører invitert.

Ordføreren rettet en takk til samtlige som hadde vært involvert i arbeidet med nye Charlottenlund.

LES OGSÅ: Det skulle være Norges beste pumptrack, men så kom regnet ...

– Det er utrolig hva man har klart å få utrettet her – og at man har klart å gjøre det tilgjengelig for alle, sier Røymo.

Nye Charlottenlund er en del av det kommunale prosjektet Tromsømarka. Prosjektleder Henrik Romsaas var – selvfølgelig – til stede på åpningen, og var veldig glad for at anlegget nå står ferdig.

Tippemidler og pengegave

– Det er et prosjekt som hele det politiske Tromsø har støttet og som det har vært stor enighet om, sier Romsaas.

Det er også kommet mye støtte fra andre – eksempelvis har Charlottenlund fått knappe millionen i tippemidler, samt 650.000 kroner i støtte til klatrestativet fra Sparebanken Nord-Norges gavefond.

Nå går prosjektet inn i en ny fase, i og med at anlegget på Charlottenlund er overlevert til kommunen. Nå skal området tas i bruk av byens befolkning – både vinter- og sommerstid.

– Driften av anlegget blir selvfølgelig en utfordring, men vi har bedt politikerne om å få økte bevilgninger i kommunebudsjettet. Vi ønsker at det skal være ansatte som er knyttet direkte til bruk og tilrettelegging av Charlottenlund fremover, sier Romsaas.

Pumptrack

Nye Charlottenlund har fått kunstgressbane, løpebane med gummidekke, klatrestativ og en spesialkonstruert sykkelbane – en såkalt pumptrack.

Der har allerede byens BMX-syklister vært å finne i ukevis.

LES OGSÅ: Nå skjer det store forandringer på Charlottenlund

– Det er en fantastisk flott bane. Det er også den eneste vi har i hele byen, sier Aksel Fauske.

Han tar et par runder rundt banen til ære for iTromsøs fotograf – og en gjeng entusiastiske kompiser.

– Banen er perfekt. Vi er mange som bruker den veldig mye, sier han.

Norges flotteste

Slåballbanen med kunstgress er også verdt å nevne.

– Det er den eneste i sitt slag i hele Norge der man har lagt kunstgress, og vet dere hva vi gjør når det er vinter? Da lager vi isbane der, sier ordføreren Kristin Røymo.