Se hva som skjulte seg bak trærne i Kirkeparken

Trærne i Kirkeparken har hindret utsikt mot Sentrum Terrasse. Nå er de borte.
nyheter

Det første av de tre trærne ved domkirka ble hogget ned tirsdag morgen denne uken. Nå er også de to andre poplene borte.

Se bildene fra trehoggingen øverst i saken!

Skapte protester

Det omstridte sentrumsbygget Sentrum Terrasse har vært delvis skjult bak de store trærne ved domkirken, men nå som poplene er felt, kommer høyblokka godt til syne fra parken.

Sentrum Terrasse skapte store protester fra høyhusmotstanderne både før og etter at det ble bygd i 2002.

Mange mener at bygget utgjør en grell kontrast til nære nabobygg, og flere tromsøværinger som i utgangspunktet støttet byggingen av Sentrum Terrasse, er ikke like begeistret for byggverket slik det står i dag fordi det etter manges mening ble bygget for høyt.

Oppgradering

Årsaken til at poplene nå er fjernet er oppgraderingen av Kirkeparken. De tre gigantpoplene skal erstattes med nye og lokale tresorter som skal pryde den nye gågaten i sentrum.

De nye tresortene, sommersyrin, silkeselje og rognasal, vil stå i trekasser langs fortauet ei stund fremover før de settes inn for vinteren.

Gjenbruk av poplene

De store poplene som nå er hogget skal ikke kastes, men brukes på nytt, opplyser Ingrid Sommerseth, leder av kystlaget Arctandria.

– Arctandria Tromsø kystlag har fått stammene fra kommunen, slik at vi kan bruke disse til tradisjonshåndverk, småsløyd og trearbeid. Dette er en av våre faste aktiviteter der vi møtes hver mandag for småsløydarbeid av gammelt tradisjonshåndverk, skriver hun i en e-post til iTromsø.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter