Vil kutte i TV2s lokalkontorer

Totalt skal TV2 kutte 177 stillinger. VG melder at alle lokalkontorer skal kuttes ned til én reporter.

BLIR VÆRENDE?: Verken Svein Harald Lian (til høyre) eller Egil Lauritz Pettersen som jobber ved TV2s lokalkontor i Tromsø har søkt sluttpakke.  Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø

nyheter

TV2 har lokalkontor i Tromsø, der det jobber to reportere - Egil Lauritz Pettersen og Svein Harald Lian.

I dag ble det kjent at TV2 vil legge ned lokalkontoret i Kristiansand, og ellers kutte ned alle andre lokalkontorer til kun én reporter.

- Hos de kontorene hvor det i dag er to reportere, i Tromsø, Trondheim, Stavanger og Hamar, skal det kuttes en stilling, forteller Pettersen.

Effektivt

Begge Tromsø-reporterne har deltatt på TV2s allmøte i Bergen i dag.

- Jeg og Svein Harald har nå satt oss ned for en prat om hva dette betyr for oss. En av oss må jo gå, sier Pettersen.

Han peker på at alle TV2s distriktskontorer har produsert for en lav kostnad.

- Det har vært hardt for oss den siste tiden. Produksjonen av nyheter i distriktene har vært utrolig kostnadseffektiv, og vi har produsert mye med få ressurser.

Les også: TV2: - Ytterligere 113 årsverk må bort.

64 ansatte har allerede fått innvilget sluttpakke i TV2, men nå skal det altså kuttes ytterligere 113 stillinger.

Berømmer ledelsen

Pettersen ønsker samtidig å berømme ledelsen i TV2.

- Ledelsen har lagt en god strukturkabal frem mot 2020, og det er totalt 23 som må forlate nyhetsavdelingen. Jeg vil berømme ledelsen for de grepene de gjør, og de planene de legger for tiden fremover, sier Pettersen.

Nå venter en ny runde med sluttpakker, og Pettersen tror at kuttene kan fullføres gjennom frivillig avgang.

- Det forundrer meg om vi ikke kommer ned i et antall ansatte som gjør at mer dramatiske tiltak blir unødvendig, sier Pettersen, som selv ikke har noen intensjoner om å forlate kanalen.

- Jeg har ingen planer om å slutte eller søke sluttpakke, men jeg tenker veldig mye på de som må ut av kanalen. Det er veldig trist, sier han.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter