SENTRUM: Ved å kombinere kunst og kafé håper Tentea å friste tromsøfolk til å besøke hans nye kafé i Odd Berg-bygget. Art Café åpnet egentlig i desember i fjor, men etter få uker stengte Tentea dørene.

– Like etter at jeg hadde åpnet startet Saga Hotell med ombyggingen, og det ble veldig vanskelig å holde kafeen åpen. Det sto anleggsmaskiner foran inngangen døgnet rundt, og det var rett og slett ingen som så at kafeen var her, forteller Tentea.

Åpner igjen

Nå er han imidlertid mer enn klar for å gjenåpne kafeen.

– Nå som arbeidet på hotellet er ferdigstilt er det en enkel avgjørelse for meg å åpne igjen. Bygget ser veldig mye finere ut enn det gjorde tidligere, og jeg har blant annet fått på plass nye skilt og et flott inngangsparti, så dette tror jeg kommer til å bli bra, sier Tentea.

Konseptet forblir det samme som det var da han åpnet kafeen første gang. Som navnet tilsier, vil kunst spille en stor rolle i lokalene.

– Lokalene skal hele tiden være preget av kunst og keramikk, mye av det fra Romania, forteller han.

Spent på mottakelsen

Tentea har alt på plass for lørdagens åpning.

– Jeg har gjort et par endringer i menyen, men tilbudet om rumensk mat vil bestå. I tillegg lager jeg hjemmelaget pasta og en del salater, supper og sandwicher.

Selv om kafeen måtte stenge etter få uker i fjor, rakk Tentea å få noen faste kunder. De håper at han vender tilbake.

Skjenkebevilling

– De siste ukene, spesielt etter at det nye skiltet kom opp, har flere vært innom her og spurt om når vi var klar til å åpne. Jeg tror utvilsomt at det er rom for en kafé til her i byen. Jeg er veldig spent på hvordan det vil gå på åpningsdagen lørdag, sier Tentea.

Nå har han også fått skjenkebevilling, og med det anledning til å servere alkohol.

– Det ligger et stort inntektspotensial i muligheten til å servere alkohol, så det er jeg veldig fornøyd med å ha fått på plass. Noe godt har det altså kommet ut av den lange ventetiden, sier Tentea og humrer.

ALT KLART: Kafeen gjenåpner lørdag 1. oktober.