Styr unna disse tre sminketabbene som «alle» gjør

Den anerkjente makeupartisten Tomas Erdis forteller hva du absolutt ikke bør gjøre på sminkefronten.

TYPISKE TABBER: Makeupartist og stylist Tomas Erdis deler det han mener er de typiske tabbene mange kvinner gjør. 

nyheter

Tomas Erdis var torsdag denne uken på Tromsø-besøk for å gi besøkende hos Essens Dagspa sine beste råd innen sminke.

Her deler Tomas Erdis og Tone Pedersen, drifts- og kommunikasjonsleder hos Essens Dagspa, de vanligste sminketabbene du bør styre unna.

Ansiktsfarge

Ifølge Erdis er det ikke alltid man er så flink til å finne riktig farge på foundation.

– Jeg ser ofte at kvinner har feil farge på både foundation og concealer. For noen år tilbake så man gjerne at kvinner valgte en altfor mørk foundation, nå er det kanskje mer av at man velger en som har feil tone, for eksempel en foundation som er for gul. Det gjøres også tabber med concealer. Husk at det er stor forskjell på highlightene concealer og dekkende concealer, råder makeupartisten.

LES OGSÅ: Nå er det disse brynene tromsøfolk vil ha

Øyenbryn

– Bryn er noe av det viktigste du har i ansiktet. Jeg synes egentlig at i Norge så er man redd for å gjøre noe med brynene. Det finnes løsninger for dem som har nappet for mye før og har lite hår i brynet, eksempelvis med farging eller å fylle ut der det trengs, sier Erdis og legger til at han ikke er så fan av symmetri på brynene.

– Jeg er ikke enig at det er perfekt symmetri som er det fineste. Det er ikke nødvendigvis det som er riktig eller finest i ditt ansikt.

BØRSTER: Forskjellige øyenskygge-børster gir forskjellige resultat, forklarer Tomas Erdis. 

 

Overganger

Begge trekker fram det Pedersen kaller «contouring gone wrong».

– Det er ikke heldig å dekke hele ansiktet i én og samme farge, men man må også unngå å ha overganger som ikke er godt nok blendet ut. Husk å blende godt for å få naturlige overganger som ikke synes. Skarpe kanter i ansiktet kan i verste fall minne om teatersminke, sier hun.

– Gjør dette!

Erdis har blant annet jobbet med magasinene Elle, Costume, Henne og Vouge og har lang fartstid som hårstylist og makeupartist både her hjemme i Norge og i utlandet.

Han har klare råd til hva du bør gjøre på sminkefronten i høst.

– Folk må tørre å bruke mer øyenskygge! Det trenger ikke være mye, høyt oppe på lokket eller i sterke farger, men prøv deg fram med bare litt farge i vipperoten.

Han trekker også fram leppene.

– Jeg heier alltid på leppestift. Det frisker opp ansiktet og jeg håper flere skal tørre å bruke leppestift. Den trenger ikke å ha en sterk farge for å gi en fresh look. Hvis du ikke har tid til å sminke deg en dag, er litt leppestift den perfekte måten for kjapt å få en freshere look, sier Erdis.