Været blir verre, før det blir bedre

Det våte høstværet fortsetter resten av helga, men til uka er det håp om igjen å se sola.
nyheter

En varm og tørr september til tross, avslutningen på måneden ble kald og våt. Og helgeværet viser ingen tegn til å bli bedre:

– Det blir fortsatt ganske fuktig nå i løpet av ettermiddagen og i morgen, forteller vakthavende meteorolog ved Vervarslinga i Nord-Norge, Justyna Wodziczko, til iTromsø.

LES OGSÅ: Varmerekord i Tromsø

Hun forteller at det er ventet mye pålandsvind fra vest/nordvest og at bygeværet vil fortsette med kun korte oppholdsperioder.

– Vi venter 20–40 mm nedbør fra i ettermiddag til i morgen ettermiddag i Troms, sier hun.

Kaldt og kanskje glatt

I dag venter meteorologen rundt syv grader på det varmeste i Tromsø, men i morgen blir det kjøligere.

– Vi forventer tre–fire plussgrader i Tromsø i morgen, og natt til mandag ned i pluss en, sier Wodziczko.

Hun tror ikke det blir glatt i Tromsø, siden det ventes å bli en god del skyer, men hun venter at det kan bli glatt på innlandet.

– De som planlegger en tur eller kommer tilbake fra en tur til for eksempel Kilpisjärvi, bør være obs på at det er fare for at det kan bli glatt på veiene natt til mandag, sier meteorologen.

Bedre til uka

Wodziczko kan imidlertid fortelle at det nå er en høytrykksrygg som er i ferd med å bygge seg opp. Det har allerede gitt godvær i Sør-Norge, og på mandag venter hun at vinden vil dreie sørlig også her.

– Det blir mindre og mindre skyet, og resten av uka ventes det lange perioder med opphold og perioder med sol. Tendensen er at det blir varmere utover uka, sier Wodziczko avslutningsvis.