Lørdag klokken 12.25 dykket Nils-Roar Selnes under vann ved Torghuken. Målet var å holde seg under vann i 15 timer, og ta verdensrekord i kaldtvannsdykk.

Tekniske problemer

Med seg på forsøket hadde han flere hjelpere, blant annet fire dykkere. De gikk på skift for å hjelpe til med blant annet skift av lufttanker.

Dessverre ble det ingen ny verdensrekord på Selnes. Etter om lag 10 timer under vann, måtte forsøket avsluttet på grunn av sikkerhetsmessige grunner.

– Man bytter lufttanker under vann, og det systemet vi hadde fikk vi feil på, forteller Tom-Vidar Salangli, som var en av dem som filmet rekordforsøket.

– Skuffet

Selnes selv innrømmer at han er skuffet over at rekorden ikke ble hentet «hjem».

– Når jeg kom opp av vannet og innså at forsøket ikke gikk, så ble jeg skuffet. Men jeg må bare se på forsøket som en bragd i seg selv, sier han til iTromsø.

– Resten av folket er storfornøyd, legger han til.

SE OGSÅ: Bildene fra verdensrekordforsøket (for abonnenter)

Ni grader

Til tross for å ha tilbrakt 10 timer under vann, som hadde en temperatur på rundt ni grader, så kjedet han seg ikke.

– Tiden gikk egentlig ganske fort. Man har mye å gjøre, blant annet passe på tanker og skifte dem. Samtidig er man litt spent, så da går tiden ennå raskere, sier han.

Skal forsøke igjen

Selnes lover at det ikke blir lenge til neste verdensrekordforsøk.

– Nå fikk vi tatt oss et prøvedykk, og vi vet hva vi skal rette og trene på. Det hadde vært veldig flott om det var litt snøvær i fjellene på neste forsøk. Det hadde vært «prikken over i-en». Det er slik man skal gjøre et kaldtvannsdykk.

– Når det første snøfallet kommer, skal vi være i gang igjen. Da vil temperaturene i sjøen falle fort og ligge rundt fire grader, legger han til.

– Det er ikke et spørsmål om vi skal gjøre det igjen, men når vi skal gjøre det, sier han og ler.