Her skal de «game» i fire døgn

Det er duket for en helg med lite søvn og mye spilling når Tromsøhallen invaderes av TromsøLAN.

POPULÆRT: TromsøLAN er en populær måte å tilbringe høstferien på. Arkivfoto: Jon Terje Eiterå  Foto: Jon Terje Eiterå

nyheter

Torsdag klokka 09.00 rykker nesten 500 deltakere inn i Tromsøhallen for å delta på TromsøLAN. Den yngste påmeldte er 12 år, mens den eldste er 27 år. De kjemper alle sammen om en samlet premiepott på 50.000 kroner.

– Gjennomsnittsalderen på deltakerne er nok rundt 17 år, og det er for det meste gutter. Så langt i år er rundt fem prosent av de påmeldte jenter, så det er en positiv økning. Det blir stadig flere jenter som hiver seg med, og mange som kommer innom på grunn av det sosiale, forteller arrangør Stig-Gøran Jakobsen.

LES OGSÅ: Har fylt Tromsøhallen med datamaskiner

Satser på E-sport

E-sport er en av verdens raskest voksende idretter, og sluttspillene i turneringer trekker store folkemengder i utlandet. På TromsøLAN blir det hovedcompoer på spillene «Counter Strike», «Leauge of Legends» og «Hearthstone», og sluttspillene vil gå på lørdag.

– Vi prøver å holde oss relevant og har valgt å kjøre tre av de mest populære spillene. Folk som spiller selv synes det er gøy å se på finalene, og det blir stadig mer stuerent å satse på E-sport. De som satser bruker veldig mye tid på å bli god, og vi håper at vi med tiden kan fungere som en seeding-turnering for større konkurranser som The Gathering, sier Jakobsen.

Sluttspillene skal dessuten streames på nettsiden deres med kommentatorer for dem som ikke tar turen opp i hallen.

LES OGSÅ: Her skal 480 «gamere» tilbringe høstferien

Trenger frivillige

Jakobsen forteller at de ligger greit an, men at de gjerne skulle hatt flere frivillige til å ta noen skift i kiosken og i sikkerhetscrewet.

– Kioskvaktene er for eksempel ideelle for foreldre som er nysgjerrig på hva som skjer på et LAN og ønsker seg et lite innblikk i hvordan det hele foregår. Sikkerhetscrewet har fordelen med at de fungerer som vanlige deltakere og kan delta i konkurransene, men må ta noen vakter i døra, sier Jakobsen.

LES OGSÅ: Spill 24 timer i døgnet

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter