Her skal de «game» i fire døgn

Det er duket for en helg med lite søvn og mye spilling når Tromsøhallen invaderes av TromsøLAN.

POPULÆRT: TromsøLAN er en populær måte å tilbringe høstferien på. Arkivfoto: Jon Terje Eiterå 

nyheter

Torsdag klokka 09.00 rykker nesten 500 deltakere inn i Tromsøhallen for å delta på TromsøLAN. Den yngste påmeldte er 12 år, mens den eldste er 27 år. De kjemper alle sammen om en samlet premiepott på 50.000 kroner.

– Gjennomsnittsalderen på deltakerne er nok rundt 17 år, og det er for det meste gutter. Så langt i år er rundt fem prosent av de påmeldte jenter, så det er en positiv økning. Det blir stadig flere jenter som hiver seg med, og mange som kommer innom på grunn av det sosiale, forteller arrangør Stig-Gøran Jakobsen.

LES OGSÅ: Har fylt Tromsøhallen med datamaskiner

Satser på E-sport

E-sport er en av verdens raskest voksende idretter, og sluttspillene i turneringer trekker store folkemengder i utlandet. På TromsøLAN blir det hovedcompoer på spillene «Counter Strike», «Leauge of Legends» og «Hearthstone», og sluttspillene vil gå på lørdag.

– Vi prøver å holde oss relevant og har valgt å kjøre tre av de mest populære spillene. Folk som spiller selv synes det er gøy å se på finalene, og det blir stadig mer stuerent å satse på E-sport. De som satser bruker veldig mye tid på å bli god, og vi håper at vi med tiden kan fungere som en seeding-turnering for større konkurranser som The Gathering, sier Jakobsen.

Sluttspillene skal dessuten streames på nettsiden deres med kommentatorer for dem som ikke tar turen opp i hallen.

LES OGSÅ: Her skal 480 «gamere» tilbringe høstferien

Trenger frivillige

Jakobsen forteller at de ligger greit an, men at de gjerne skulle hatt flere frivillige til å ta noen skift i kiosken og i sikkerhetscrewet.

– Kioskvaktene er for eksempel ideelle for foreldre som er nysgjerrig på hva som skjer på et LAN og ønsker seg et lite innblikk i hvordan det hele foregår. Sikkerhetscrewet har fordelen med at de fungerer som vanlige deltakere og kan delta i konkurransene, men må ta noen vakter i døra, sier Jakobsen.

LES OGSÅ: Spill 24 timer i døgnet