– Den var like tam som hunden min

Tirsdag kom Mikkel Rev på besøk til Lunheim skole.
nyheter

Daniel Larsen fikk seg en opplevelse litt utenom det vanlige ved Lunheim skole tirsdag morgen. Der satt nemlig Mikkel Rev pent og pyntelig.

– Han satt der helt rolig og bare ventet på å bli fotografert, forteller Larsen til iTromsø.

Fikk klappe reven

Både barn og foreldre var nysgjerrige på den uvanlige skolegjesten.

SE OGSÅ: Her stikker Mikkel Rev av med ballen

– Han hadde det ikke travelt med å komme seg av gårde. Alle som kom stoppet for å se på og ta bilde. Han var jo veldig sjarmerende der han satt og da han la seg ned kom jeg så tett på at jeg bare måtte klappe den litt.

LES OGSÅ: - Det er helt feil å mate ville dyr

– Det er vel ikke helt dagligdags?

– Nei, det er det absolutt ikke. Men da muligheten kom måtte jeg bare. Den var like tam som hunden min, forteller Larsen, som sier at reven vanker en del i nabolaget.

Får trolig mat

– Jeg bor ikke så langt unna skolen og han har vært i hagen her flere ganger. Den er utrolig tam, så det må være den samme reven, sier Larsen.

Han tror reven er såpass tam fordi den får mat av folk.

– Den så frisk og fin ut, og god og rund. Men å gi den mat er det dummeste man kan gjøre. Da fortsetter den å komme til bebyggelsen, og her skal den jo ikke være. Folk har både hunder og katter i nabolaget, og jeg tror ikke reven er fremmed for å ta ei katt.

LES OGSÅ: Advarer katteeiere mot "tam" rev

Fraråder mating av ville dyr

iTromsø har flere ganger skrevet om tamrev som viser seg i Tromsdalen og Tomasjord. Siw Turid Killengreen, biolog og førsteamanuensis ved UiT, er ikke overrasket over at rødreven kommer nærmere bebyggelsen, men ber folk la vær å mate reven.

– Jeg vil oppfordre folk til ikke å mate ville dyr. De bør klare seg selv. Man bør også kanskje tenke over hvor man hiver matavfall og lignende. Dersom flere hiver restene av brødskiva i veikanten når de er ute og går, så blir det fort mye mat til reven, har Killenggreen tidligere uttalt til iTromsø.