Dette er de mest populære reisemålene i høstferien

Ticket Tromsø melder om uvanlig stor reiselyst blant tromsøværinger i høstferien. Bestillingene har økt med hele åtte prosent fra Tromsø lufthavn.

STORT TRYKK: Tromsøværinger er allerede lei av høstmørket. Bestillingene har nemlig økt med åtte prosent, sammenlignet med samme tid i fjor. – Det er et uvanlig stort trykk på høstbestillingene i år, sier Carina Sørensen, selgerleder i Ticket Tromsø.  Foto: LENA VERÅS ERIKSEN

nyheter

Det er fortsatt Gran Canaria som er den soleklare favoritten hos tromsøværinger i høstmørket. Antall reisende til Spania i perioden september-november har økt med seks prosent, og destinasjonen Gran Canaria øker med 12 prosent.

Se hele listen nederst i saken!

SIKKER VINNER: Det er fortsatt Gran Canaria som er det mest populære reisemålet for tromsøværinger. Foto: Tore Skadal, Harstad Tidende 

– Uvanlig stort trykk

– Det er et uvanlig stort trykk på høstbestillingene i år, og flere enn før vil rømme fra høstmørket. Sol- og badereiser bestilles for fullt akkurat nå, men også storbyreiser er veldig populært i høst, sier Carina Sørensen, selgerleder i Ticket Tromsø.

Ifølge tallene til Ticket blir storbyferier stadig mer populært. London har hatt en økning på 440 prosent i høst, deretter kommer Berlin med en økning på 350 prosent.

– Tyrkia er taperen

– Mange vil ha et avbrudd i hverdagen og en weekendreise til en storby gir mulighet til å oppleve mye på kort tid, sier Sørensen.

– London er byen som vi nordmenn stadig vender tilbake til og aldri blir lei av. Når pundet har blitt billigere, øker det reiselysten ytterligere, sier Sørensen.

I en pressemelding opplyser Ticket at det ferielandet som øker mest i høst er Kroatia (+500 prosent).

I sommer omtalte iTromsø om turistflukten fra Tyrkia etter flere uroligheter i landet. Og reisemål i Tyrkia er i høst den store taperen. Landet har falt fra en 3. plass til 17. plass på topplisten.

10 på topp – reisemål

1. Gran Canaria (1)

2. Kreta (2)

3. Bangkok (5)

4. Alicante (6)

5. London (18)

6. Budapest (12)

7. Amsterdam (9)

8. Dublin (53)

9. Bucuresti (19)

10. Reykjavik (54)

Kilde Ticket

10 på topp – land

1. Spania (1)

2. Hellas (2)

3. Thailand (5)

4. Storbritannia (8)

5. Ungarn (13)

6. Tyskland (15)

7. Irland (33)

8. Romania (18)

9. Island (34)

10. Italia (19)

Kilde: Ticket