Tromsø kommune med merforbruk på over 60 millioner

- Kommunen er i en alvorlig økonomisk krise

Tromsø kommune har et forventet underskudd på 60 millioner kroner. - Alvorlig situasjon, sier administrasjonssjefen.

  Foto: Ronald Johansen

nyheter

Tromsø kommune skal i dag legge fram økonomiplan to. Før planen offentliggjøres har formannskapet blitt informert av administrasjonssjefen om at Tromsø kommune er forventet å gå med et millionunderskudd.

- Det er et forventet underskudd på 60 millioner kroner for kommunen. Dette er prognoser, men det er såpass alvorlig at jeg har vært i møte med enhetene med størst merforbruk, sier administrasjonssjef Britt Elin Steinveg under tirsdagens formannskapsmøte.  

- Det er allerede igangsatt langsiktige tiltak, men vi vil nå sette inn kortsiktige tiltak, sier Steinveg.

Merforbruk på 102,9 millioner

Klokken 14.00 rapporteres det om et samlet forventet merforbruk i avdelingene per 31. august 2016 på hele 102,9 millioner kroner i forhold til revidert budsjett. Det er en økning på 5,8 millioner kroner fra samme tid i fjor.

Mindreforbruk i enkeltavdelinger og økte inntekter kompenserer, slik at forventet merforbruk i forhold til budsjett er 59,7 milloner kroner per august 2016.

Pleie og omsorg verst

Merforbruket knytter seg i all hovedsak til pleie og omsorg, som alene har et overforbruk på 99,2 millioner. 58 millioner knytter seg her til økning i aktivitet utover budsjett.

Avdeling for utdanning har et merforbruk på 9,3 millioner.

- Kommunen er i en alvorlig økonomisk krise, sier administrasjonssjef Britt Elin Steinveg.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter