Her sto 600 kvinner i kø for å lære om topptrendene innen mote og interiør

600 damer kom for å høre på mote- og interiørforedrag med Kathrine Sørland.
nyheter

Tirsdag kveld strakte køen seg flere titalls meter utenfor Bohus etter stengetid. Anledningen var det populære arrangementet «Damenes aften».

– Vi har fullt hus med 600 damer på besøk, forteller daglig leder på Bohus, Lars Berg, til iTromsø like etter at dørene åpner.

Interiør og mote

Damenes aften byr på alkoholfrie bobler i glasset, lett tapas, interiør- og moteforedrag fra modell og programleder Kathrine Sørland, moteshow fra Høyer og humorinnslag fra Trine Lise Olsen.

Les også: Mørke farger og 70-tallet er høstens trend

– Vi har drevet med Damenes aften i flere år, men vi har blitt bare større og større. Arrangementet her i Tromsø er det den mest populære «Damenes aften» i hele Norge, forteller Berg.

Tidsreise innen mote og interiør

I sitt foredrag trekker Kathrine Sørland, som også har designet en egen putekolleksjon for Bohus, fram tre interiørtrender: nordisk, rustikk og klassisk.

– Disse er trendene på topp tre nå. Det som skjer i samfunnet påvirker både det vi har på oss og det vi har hjemmet, sier Sørland, før hun tok med damene på en tidsreise innen mote og interiør.

LES OGSÅ: Vær med og kåre Tromsøs vakreste hjem

– Vi ser for eksempel at mye fra 50-tallet, blant annet farger og geometriske former, har vi mye av i dag også. Men andre tidligere topptrender, som fargerike bad, saccosekker og vannseng, har vi til gode å se komme tilbake i stil.

Tre topp-trender innen interiør

Sørland trekker fram disse kjennetegnene ved de ulike interiørtrendene som råder nå:

Nordisk stil: – Det er en skandinavisk og minimalistisk stil som er enkel, lys og lett og gir en nærhet til naturen. Den er preget av duse farger, lyst tre og masse planter. Nå er det kjempepopulært å ta naturen inn.

Rustikk stil: – Veldig mange har denne stilen hjemme. Rustikk er koselig og har et oversized uttrykk med gjerne store møbler. Jeg tenker på pelspledd og åpen ild og et interiør hvor man leker med kontraster.

LES OGSÅ: Solgte leiligheter for 43 millioner

Klassisk stil: – Dette er den mest brukte stilen og den er enkel å få til. Her sjonglerer man kontraster og balanser med lyst mot mørkt. Klassisk stil er litt maskulint, men med masse stearinlys. Man kan kjøre svart og hvitt eller gå for varmere farger som brunt i en ton-i-ton-løsning.

Motetrendene

Sarah Lisa Arnesen, butikksjef på Høyer i Storgata, forteller at hun og de ansatte skal vise fram de hotteste trendene i motebildet nå.

– Vi skal vise fram trender fra butikken, blant annet mye 70-talls inspirert, skinn, strikk og mye skandinavisk og fra norske merker. Nå er fargene burgunder, grønt og blått populært, forklarer hun.

Venninnekveld

Blant de 600 kvinnene som tok plass i sittegrupper rundt omkring i møbelhuset, var Anette Fagervangen, Gro Johansen og Kristin Johansen.

– Jeg er her for første gang, så jeg vet ikke helt hva jeg skal forvente. Jeg er midt i et husprosjekt, så jeg håper å få litt inspirasjon og gleder meg til å høre på Kathrine Sørland, forteller Fagervangen like før scenestart.

LES OGSÅ: Dette er høstens interiørtrender

– Jeg synes det er fint å komme seg litt ut og vi er flere venninner som er her, legger Gro Johansen til.

Kristin Johansen er også midt i et oppussingsprosjekt.

– Jeg håper på litt inspirasjon, samt at jeg er her for å handle litt nytt. Samboeren min spurte om han kunne få snike seg inn i parykk, men jeg sa han ikke fikk være med, forteller hun lattermild.