Strømmen tilbake på Karlsøy

Troms Kraft melder om strømstans på Karlsøy.
nyheter

En feil på strømforsyningen til Ringvassøy stasjon gjør at det er strømløst på Hansnes, Reinøya, Karlsøya og Vannøya, opplyser Troms Kraft på sine nettsider.

Utsatt rettetid

Rettetid var først satt til klokken 09:00 onsdag morgen, men Troms Kraft opplyser at rettetiden nå er utsatt til klokken 13:00 onsdag. Dermed blir flere husstander strømløse også utover dagen.

I en e-post til iTromsø skriver Arvid Åsmo, beredskapsleder i Troms Kraft at det er vanskelig å finne feilen på overføringslinja fra Kvaløya til Ringvassøya.

- Det kan derfor gå noe tid før vi får strømforsyning til de kundene som nå er uten strøm. Vannøy, Karlsøy, Reinøy og deler av Hansens er fri for strøm.

1.000 kunder uten strøm

Han opplyser at feilen oppsto klokken 04:23 natt til onsdag og at det nå er opp mot 1.000 kunder som er uten strøm.

- Våre mannskaper og helikopter er ute for å finne feilstedet, men har per klokken 11:00 ikke funnet stedet. Årsak til feilen er derfor ukjent per nå, sier beredskapslederen.

Oppdatering klokken 13.08: Troms Kraft funnet feilen på overføringslinja til Ringvassøy. Det er en loop i en mast i Hessfjord på Ringvassøy som er feilstedet. De regner med å ha utbedret feilen og at alle kunder har strøm før kl 15.