Kjørte 7.000 kilometer for å være med på TromsøLan

Marius Johan Stokknes måtte bare ha med seg årets TromsøLan. Dermed ble det en ukes kjøring fra Spania for å nå fram i tide.

SKJERMER: Stokknes har et fast oppsett for skjermene sine. 

POPULÆRT: Amanda Kristine Hansen forteller at lan i Tromsøhallen fortsatt er populært. 

nyheter

Mannen fra Haugesund er nemlig en av de største i Norge innen «streaming». Altså ikke å være god i spill, men å være god til å underholde folk online mens han selv spiller.

– Jeg er faktisk veldig dårlig i mange spill. Folk elsker kommentarene mine, sier Stokknes, som innrømmer at en uke i bil tar på.

Til vanlig bor han nemlig i Spania og er selger for et selskap i Malaga, hvor han kan komme og gå litt som han vil.

Kjørte til Tromsø

Dermed bar det i bilen for å rekke dataspillturneringen TromsøLan i Tromsøhallen, hvor omtrent 500 personer samler seg for å vinne store pengepremier.

– Nå kom jeg rett ut av dressen og måtte rett inn i morgenkåpa, sier Stokknes, som forteller at han bare måtte tilbake til Tromsø.

Grunnen er at det akkurat var her i Tromsøhallen at det hele startet for vestlendingen. Under en turnering spurte en bekjent om hvorfor ikke bare han kunne starte en stream slik at folk kunne følge med på han. Ideen tok han til seg, og to år senere er han en av Norges største innenfor «streaming» under lan.

7.500 følgere

I Spania har han nok donasjoner og partnere til at han kan leve av å være spillstreamer. Han er til og med på Portugals dataspillandslag, uten at han kan forklare hvorfor han ble spurt om det.

– Men er det verdt å kjøre helt nord til Tromsø for å streame?

– Det er god PR å vise seg fram her. Nå har jeg 7.500 følgere, men jeg er forberedt på å passere 9.000 i løpet av helga her, sier Stokkeland som har over 245 forskjellige spill på sin Steam-konto.

Av de 7.500 følgerne er i underkant av 1.000 norske følgere.

Måtte pante for å spise

Han forteller at verken foreldrene eller han selv hadde sett for seg at det var mulig å leve av streaming. For ett år siden levde han nemlig i Bergen, uten veldig stor økonomi.

– Da måtte jeg pante for å få penger til å spise. Nå lever jeg det gode liv, sier Stokkenes, som bare er en av totalt 500 påmeldte i Tromsøhallen på den 19. utgaven av TromsøLan.

– Lan er fortsatt populært i Tromsø. Vi har mellom 450–500 påmeldinger i løpet av helga her, og det er omtrent der vi har ligget de siste årene, sier Amanda Kristine Hansen, som er admin for TromsøLan v19.