Etter å ha vært gjennom områdene kommunikasjon, beslutning, selvinnsikt og holdning, var juryen ikke i tvil. 23-åringen fikk høyest poengsum av de fire som var i finalen.

Martin Hamre Mathisen (23) ser på dette som en stor mulighet når han er ferdig utdannet og skal søke jobber.

– Jeg tror dette blir en døråpner – på mer enn en måte, sier vinneren som tar sin bachelor til våren.

På sikt står en master på programmet for 23-åringen.

Les også: Slik skal Nora (25) bli best på jobbintervju

Fin mulighet

Markedsansvarlig Karl Håkon Sæther forteller at Lederjakten 2016 er blitt et årlig fenomen og er en fin mulighet for studenter å fronte seg selv som en potensiell, fremtidig leder.

– Årets arrangement hadde rekordmange søkere. Til slutt satt juryen igjen med 40 lederspirer hvor Martin Hamre Mathisen endte opp som vinner. I tillegg til tittelen «UiTs beste leder», får 23-åringen en gylden anledning til å knytte kontakt med noen av landets mest innflytelsesrike bedriftsledere, politikere og statsråder.

Les også: Maren (19) etterlyser orgasme i Aftenposten

Femte lederspire

Ifølge Sæther er dette det femte året at universitetet jakter på den beste lederen i studentmiljøet. De nøye utvalgte deltakerne fikk mulighet til å teste sine egenskaper ved å løse caser utarbeidet av næringslivet lokalt.

– Fremtidens utfordringer krever dyktige og handlekraftige ledere. Gjennom arrangementet ønsker vi å bidra til økt kompetanse og erfaring for unge ledere i Nord-Norge. Dette har også Agenda Nord-Norge plukket opp, sier markedsansvarlig.

Les også: Gjensidige kutter 190 årsverk – dette betyr det for Tromsø (iTromsø Pluss)

Diskutere fremtiden

Det betyr at Martin Hamre Mathisen får delta på Agenda Nord-Norges konferanse i Alta. Der møtes bedriftsledere, politikere og statsråder for å diskutere landsdelen fram mot 2030.

– Det blir en unik mulighet for Mathisen å bygge nettverk, få erfaring og viktig kompetanse, sier Karl Håkon Sæther.

Han forteller at interessen for arrangementet bare øker. I år var antall søkere 30 prosent over fjoråret.

Tilegne seg erfaring

– Stadig flere studenter kommer rett fra videregående og er ivrige på å tilegne seg studierelevant erfaring tidlig i studiene. Det kan skyldes at arbeidsmarkedet er blitt trangere og at arbeidsgivere ser etter folk som tar seg tid til andre ting enn kun jobb og studier.

– Dessuten er det et viktig punkt på CV-en, sier Sæther.