Kulturnatta

Stinn brakke på japansk kulturkveld

Japansk mat, kultur og kunst lokket hundrevis av Tromsøværinger til Rådstua fredag kveld.
nyheter

Det var ikke helt planlagt, at det så vidt skulle være mulig å skvise seg inn gjennom døra på Rådstua. Som en del av Kulturnatt Tromsø hadde en gruppe japanske tromsøværinger tenkt seg en liten fremvisning av sitt hjemlands kultur.

Lokket hundrevis

Det man imidlertid ikke hadde regnet med var at origami, kalligrafi, kimonoer, musikk og mat fra Japan – for å nevne noe – er noe som er skikkelig hot i Ishavsbyen.

– Jeg har vært interessert i japansk kultur helt siden jeg var liten. Jeg er veldig glad i eksempelvis manga og anime (japanske tegneserier og filmer red.anm.) – og synes det er veldig morsomt å delta på festivaler og såkalt cosplay, forteller Anastasia Makarova – en av flere hundre tromsøværinger som var innom den japanske temaaftenen.

Hun får medhold fra Hanna Hansen.

LES OGSÅ: Kristin og Tuva besøkte iTromsø og fikk pryde avisas forside

Overraskende

– Det er så vakkert og flott alt sammen. Jeg liker også japansk kultur veldig mye, sier hun – samtidig som hun prøver en kimono.

LES OGSÅ: Dette må du få med deg under Kulturnatta

Kaori Takamine – en av de noe overraskede arrangørene – forteller til iTromsø at årsaken til den japanske temakvelden var et ønske om helt enkelt å gi en liten smaksprøve av Japan.

– Helt tydelig er at Tromsøs befolkning er interessert i Japan. Det har kommet veldig mye mer folk enn vi hadde planlagt for – de er veldig nysgjerrige, sier hun.