Derfor er nordlendinger best på å drikke kaffe

Tromsværinger går på dobbelt så mange kaffebesøk som landsgjennomsnittet – og vi drikker mer kaffe.

KAFFEKULTUR: I nord drikkes mye kaffe og nordlendinger er flinke til å være sosiale når de nyter sin kopp. Foto: Norsk Kaffeinformasjon 

SOSIALE KAFFEDRIKKERE: Daglig leder Marit Lynes i Norsk Kaffeinformasjon gir folk i Troms og Finnmark ros for å være sosiale kaffedrikkere. Foto: Norsk Kaffeinformasjon 

nyheter

TROMS: Lørdag 1. oktober var den internasjonale kaffedagen. I den anledning gjennomførte Ipsos MMI en landsomfattende kaffeundersøkelsen på vegne av Norsk Kaffeinformasjon. Her kommer det fram at folk fra Troms og Finnmark er særs kaffeglade folk.

– Nordmenn er kaffeglade mennesker, og vi vet at du alltid får nylaget kaffe når du er på besøk i Troms, sier daglig leder Marit Lynes i Norsk Kaffeinformasjon (NKI) i pressemeldingen.

Les også: Startet Wheelys kafé Tromsø i mai – nå ønsker hun å utvide

Mer besøk og flere kaffekopper

Resultatet fra undersøkelsen viser at 36 prosent av folk i Troms og Finnmark går på kaffebesøk i ukedagene, mot kun 16 prosent på landsbasis. Det skriver Norsk Kaffeinformasjon i en pressemelding.

Samtidig oppgir 12 prosent i Troms og Finnmark at de drikker tre eller flere kopper når de er på kaffebesøk, mot et landsgjennomsnitt på bare 5 prosent.

Denne kaffekoppen er best

I undersøkelsen kommer det også fram at personer fra Troms og Finnmark er mer glad i kaffe enn resten av landet på flere nivå.

Nær halvparten av de spurte sier at morgenkaffen på jobb er den viktigste koppen og over halvparten deler kaffepausen på jobb med gode kollegaer. I landet for øvrig er det kun 36 prosent som oppgir at de drikker kaffe med andre på jobb.

– Kaffen er en del av kulturen i hele Norge og men ingen er så sosiale som de i Troms og Finnmark. Dette er ekte norsk kaffeglede, sier Lynes.

Les også: Her åpner byens ferskeste kafé

Så mye drikker vi

Ifølge pressemeldingen drikker hver nordmann årlig 160 liter kaffe i ulike former og Lynes konkluderer med at ingen har mer sosiale kaffevaner enn de som bor i nord.

Norsk Kaffeinformasjon er et informasjon- og opplysningskontor for kaffe, og bransjeorganisasjon for kaffebrennerier, grossister og utstyrsleverandører.