Polaria-planene utsatt i vente på avtale med staten

Polaria-stiftelsen hadde håpet å kunne åpne dørene til nye Polaria sommeren 2017. Nå vil de i beste fall kunne starte byggingen da.

PLANER: Nye Polaria skal ha ett ekstra "isflak", og et utendørs selbasseng med amfi. Illustrasjon: JAF arkitektkontor AS 

nyheter

I slutten av september 2015 presenterte Polaria for første gang planene for utbyggingen av opplevelsessenteret offentlig. Disse planene inneholder blant annet nytt utendørs selbasseng i et ekstra påbygget «isflak» på bygget.

LES OGSÅ: Da Polaria-sjefen fikk høre ideen til Elise (24) ble han kjempegiret. I dag fikk hun vist det fram

Men før stiftelsen kan begynne arbeidet med å finansiere utbyggingen må de å komme til enighet med Statsbygg, som eier Polaria-bygget, om å få kjøpe bygget tilbake for en såpass lav pris at stiftelsen slipper å ta opp lån for kjøpet.

– Skjer lite

I mars var stiftelsen i møte i Kommunal- og moderniseringsdepartementet. Da var tanken at Statsbygg skulle ta takst av bygget. Polarias egen takst fra takstmann var på 6,5 millioner kroner uten tomt og med gjenkjøpsavtale.

– Men status nå er at det skjer ganske lite, sier styreleder Hilde Sjurelv i overkant av et halvt år etter møtet med departementet.

– Vi har fått én takst og staten har fått en annen takst. Det er stor forskjell på hva vi mener bygget er verdt, og nå må vi inn i forhandlinger, sier hun.

LES OGSÅ: Nå kan du sjekke hva haien spiser

Venter på møte

Stiftelsen har bedt om et nytt møte med departementet for å diskutere ei mulig løsning, og venter nå på svar.

Det var aldri intensjonen at Statsbygg skulle eie Polaria, men da Polaria ble bygget var ikke investeringsrammen stor nok, og det var ikke satt av penger til drift. Dermed var Polaria teknisk konkurs allerede da de åpnet, og Statsbygg ble etter en avtale eier av bygget.

– Statsbygg har fått utført en takst hos et annet firma, de har et litt annet utgangspunkt og har lagt til grunn et mye høyere tall, supplerer daglig leder Geir Stokke.

– Men vi håper likevel at de to takstene kan være et forhandlingsgrunnlag for å finne en sum som begge parter kan akseptere, legger han til.

LES OGSÅ: Her skriver det tyske ekteparet seg inn i byhistorien!

Stokke forteller at han håper man kan komme til enighet.

– Vi har sluttet å være megaoptimist, men nå har vi i alle fall tall å forholde oss til.

Start i 2017?

I september 2015 sa Stokke og Sjurelv at man i beste fall ville kunne åpne nye Polaria sommeren 2017.

– Nå må vi håpe at det kan være mulig å starte byggingen i 2017. Det er beregnet et års byggetid – det er alt i forkant som tar tid, sier Stokke.