Her får Tromsø bank av Bodø

Det er heldigvis ikke over ennå.

  Foto: Røde Kors/Ronald Johansen

nyheter

23. oktober er det duket for årets TV-aksjon, hvor det samles inn penger til Røde Kors sitt arbeid i ni land: Syria, Libanon, Sør-Sudan, Afghanistan, Myanmar, Somalia, El Salvador, Guatemala og Honduras. Pengene går også til å hjelpe flyktninger som har kommet til Norge.

LES OGSÅ: Denne gjengen vil skifte dekkene dine for en god sak

Bodø leder

Rekordmange kommuner har meldt inn at de skal gjennomføre ringedugnader for TV-aksjonen, og blant de største byene i Nord-Norge så er det altså Bodø og Alta som leder an før de store giverstafettene for alvor starter i neste uke, skriver Røde Kors i en pressemelding.

- Bodø har gjort en kjempejobbb, og har all grunn til å være stolt over det de har gjort så langt, sier ordfører Kristin Røymo (Ap) til iTromsø

Slik ser det ut per 12. oktober  Foto: Røde Kors

Skal ta igjen ledelsen

Mandag samler næringslivstoppene i Tromsø seg for å mobilisere byens næringsliv til dyst på The Edge gjennom en skikkelig ringedugnad, og satser på å ta Bodø raskt igjen.

- Givergleden i Tromsø pleier å være sterk, og vi gleder oss til både mandag og ikke minst neste søndag, når årets viktigste søndagstur skal gjennomføres, sier Røymo.

LES OGSÅ: Vil at du skal spille for en god sak

Historisk god

I 2015 ble Troms landet fjerde beste fylke (målt i innsamlet beløp per innbygger) og Tromsø kommune kom på andreplass blant de ti største bykommunene i landsdelen.