Tromsømann får tegneserien sin i Dagbladet

Jens K. Styve vant Dagbladets tegneseriekonkurranse, og får publisert sine egne striper fire måneder i avisen.

Tegner: Jens K. Styve vil bli å finne i Dagbladets tegneseriespalter fremover.  Foto: Nicolas Tourrenc

nyheter

Jens K. Styve får tegneserien «Dunce» publisert i Dagbladet i fire måneder. Tegneren gikk nemlig til topps blant over hundre tegnere i avisens tegnekonkurranse.

– Det er snakk om daglig publisering i fire måneder, sier Styve, som ennå ikke har avtalt fra hvilken dato serien blir å finne i Dagbladets papir- og nettutgave.


Nominert til tegneseriepris

Jens K. Styve er nominert til Kulturdepartementets tegneseriepris.

 

Frode Øverli

I juryens beskrivelse trekker de fram at Styve er flink til å fylle karakterene sine med et temperament som skaper stor komikk.

«Dunce» handler nemlig om en fraskilt far, hans lille gutt og deres liv, men også om vennskap og jobb.

I juryen satt blant annet Lina Neidestam («Zelda»), Børge Lund («Lunch») og Frode Øverli («Pondus»).

– Jeg ser opp til alle de, men Øverli har jeg nok fulgt lengst, sier Styve, som i tillegg til publiseringer får 30.000 kroner i premie.

 

Potensial

Styve synes det er ekstra stas at en del av konkurransen ikke var basert på hva man hadde gjort tidligere, men hvor stort potensial tegneseriene hadde, ifølge juryen.

– Dette gir mersmak, og jeg blir å jobbe mye med serien fremover. Tegneseriestriper er et veldig interessant format som byr på mange utfordringer. Jeg vet heller ikke om de vil ha helt rykende ferske striper i Dagbladet, så vi får se om jeg må henge i på fritiden for å rekke publiseringene hver dag, sier Styve, som også er kommunikasjonssjef ved Tvibit i Tromsø.


Med humor til felles

Fire Tromsø-forfattere gir ut fire vidt forskjellige bøker. Men humoren er de samlet om.

 

Startet på engelsk

Det spesielle med tegneserien til Styve, er at han startet det hele på engelsk grunnet den digitale alderen hvor man kan nå ut til veldig mange gjennom internett.

– Jeg har alltid tegnet, men for noen år siden hadde jeg en lang pause, så tok jeg det opp igjen for to-tre år siden. Da begynte jeg å gi ut ting selv, og også på norsk. Det var egentlig ganske omvendt enn det mange gjør, men en morsom måte å jobbe på, sier Styve, som nå skal i møte med redaktører og tegnere om hvordan de skal gjøre ting fremover.

– Jeg gleder meg til fortsettelsen nå.