Håper på rolle i storfilmen

I helga er det muligheter for å gjøre skuespillerdrømmen til virkelighet.

Gjennomgang: Skuespiller Caroline Grønbekk og castingansvarlig Petter Holmsen diskuterer scenen de skal spille gjennom på castingen.  Foto: Terje Petter Leiros

nyheter

I helga er produsentene av Harald Zwarts kommende storfilm om Jan Baalsrud, «Den 12. mann», på Kulturhuset for å finne skuespillere og statister.

Petter Holmsen er castingansvarlig og regissør Harald Zwarts høyre hånd under innspillingen. Han forteller at det er mange roller som skal besettes, både små og store.

– Jan hadde ekstremt mange hjelpere, så det er mange små roller i løpet av filmen vi trenger folk til, sier Holmsen.

Opptakene fra audition tar han med seg til Zwart, og han håper å fylle mange av rollene i helga.

Skuespillerdrøm

På castingen møter vi Caroline Grønbekk, som har et sterkt ønske om å komme med i filmen.

– Det er kanskje en klisjé, men jeg har en drøm om å bli skuespiller, sier hun.

Grønbekk jobber som sufflør på Hålogaland Teater, og tidligere har hun spilt i musikkteateret Elden på Røros. Hun har et nært forhold til boka om Baalrsud, og synes det er flott at den nå blir filmatisert på nytt.

– Folk i Nord-Norge savner å se historier om krigen i Nord-Norge på film. Det var jo her det faktisk var krig, konstaterer hun.

LES OGSÅ: Jakter opptaksleder til Baalsrud-filmen

Kino i kulda

Grønbekk forteller at interessen hennes for Baalsruds historie ble vekket på en kinoforestilling utenom det vanlige. Hun var i forsvaret og gjorde tjenesten sin på Skjold. I forbindelse med forberedelsene til den årlige vinterøvelsen på Helligskogen ble det satt opp en kinovisning av «Ni liv» utendørs – i 20 minusgrader.

– Vi satt ute i bekmørkt i 20 kuldegrader og bamsemumspatruljen kom rundt med kaffe og sjokolade. Der og da tenkte jeg at jeg håper de lager en nyinnspilling av denne en dag, da vil jeg være med, forteller hun.

Holmsen skyter inn at målet er at de vernepliktige i 2018 skal kunne se den nye filmen.

– Og da vil gamle korporal Grønbekk gjerne være med på laget, skyter Grønbekk inn og ler.

LES OGSÅ: Kanskje vi får se denne Hollywood-kjekkasen i Tromsø

Etterkommere

Erdahl forteller om en av Baalsruds hjelpere, Marius Grønnvoll fra Furuflaten. Etter at det ble kjent at historien om Baalsrud skulle filmatiseres, har filmteamet blitt kontaktet av hans etterkommere.

– Både barn, barnebarn og oldebarn av Marius Grønnvoll har tatt kontakt, forteller Erdahl.

Drop-in

Det har vært mange innom audition i dag, og i morgen kommer det flere. Nina Erdahl, som bistår Holmsen og resten av produksjonsteamet med castingbyrået sitt, forteller at avtaleboka tidlig ble full, men at det er mulig å komme innom på drop-in.

– I dag etter 17 er voksendagen på casting, og i morgen ser vi etter barn, forklarer hun.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter