Marta (24) inn i sentralstyret som den eneste fra Nord-Norge

Marta Hofsøy  Foto: Martin Lægland Ellingsen

DET NYE SENTRALSTYRET: Sindre Lysø, Håkon Knudsen, Stig Harlem Harris, Ellen Reitan, Renate Tårnes, Mani Hussaini, Snorre Skjevrak, Ronja Breisnes, Ingrid Marie Vaag Endrerud, Astrid Willa Eide Hoem, Munir Jaber, Eirik Schrøder, Marta Hofsøy og Ina Alvilde Rangønes Libak. 

nyheter

Under landsmøtet i helgen ble Marta Hofsøy (24) valgt inn i sentralstyret til AUF.  Hun har tidligere vært leder i Tromsø AUF, fylkessekretær i AUF i Troms, rådgiver for likestilling og rådgiver for Mani Hussaini i AUF.

- Utrolig kult

Hofsøy visste hun var innstilt, men var likevel strålende fornøyd med vervet.

- Det er utrolig kult. Man vet jo aldri, selv om man har blitt innstilt. Siden jeg er den eneste fra Nord-Norge føler jeg klart et ansvar for å representere landsdelen vår videre, og fortsette den gode jobben de andre som har hatt posisjonen før meg har gjort, sier Hofsøy til iTromsø.

Feministisk organisasjon

En av hennes kampsaker var å endre organisasjones vedtekter for å tydeliggjøre deres posisjon som en feministisk organisasjon.

- Dette var et forslag fra oss i Troms  og noe ville ha med i vedtektene til AUF. Vi fikk flertall i saken, men det vil ikke bli noen voldsom endring i politikken vår. Det er mer et viktig prinsipp for oss og måten vi jobber for likestilling videre, sier Hofsøy.

Travel høst

Hofsøy begynte på jusstudiet ved UiT i høst, og går dermed en travel høst i møte.

- Sentralstyrevervet er jo et fritidsverv, så det blir jeg å styre med på kveldene og i helgene. Å kombinere det med jusstudiet er krevende, men burde gå helt fint så lenge man er strukturert, sier Hofsøy.