«Skam»-skaper kommer til Tromsø

Mari Magnus gir karakterene i TV-serien «Skam» et liv på sosiale medier. Nå skal hun holde foredrag i Tromsø.

SUKSESS: «Skam» har hatt stor suksess på NRK. Denne uka kommer netthistorieprodusenten til serien, Mari Magnus, til Tromsø. På bildet ser man hovedkarakteren i sesong to Josefine Pettersen, eller «Noora». Foto: NRK  Foto: NRK

nyheter

Den populære TV-serien «Skam» er nå i gang med sin tredje sesong på NRK. Serien har hatt stor suksess, og er blant annet solgt til Danmark, Sverige og Island.

LES OGSÅ: Vil heller følge kommunestyret enn å se på «Skam»

En av suksessformlene er at man kan følge karakterene i serien på sosiale medier, samt se klipp fra kommende episode.

– Kjempeviktig person for Skam

Netthistorieprodusent Mari Magnus er den som gir karakterene i serien liv på sosiale medier. Hun gjester torsdag denne uka Filmveksthuset Tvibit for å gi inspirasjon og råd til unge historiefortellere.

– Hun er en kjempeviktig person i «Skam». Hun vil holde foredrag på rundt en time. Det er ikke mange som skjønner hvordan prosessen går i samkjøring mellom TV og sosiale medier. «Skam» er utrolig populært, og vi tror dette vil trekke riktig målgruppe til foredraget, sier Ismet Bachtiar, som jobber med nye medier hos Filmveksthuset Tvibit.

LES OGSÅ: Liker du «Skam»? Da er boka fra denne Tromsø-forfatteren noe for deg

Begrenset plass

Det er i forbindelse med storsatsingen til Tvibit «Hvorfor flytter vi ikke alle til Syden», et prosjekt som går på tvers av alle uttrykksformer, at foredraget blir holdt. Magnus vil fortelle litt om bruken av historiefortelling på sosiale medier.

– Det er plass til mellom 30 og 35 personer på foredraget. Vi prioriterer ungdommer fra 15 til 26 år, men hvis det er plass, så kan alle komme.

LES OGSÅ: – «Skam» kunne vært spilt inn i Tromsø

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter