48-åringen gjennomførte sitt første verdensrekordforsøk lørdag 1. oktober, men måtte gi seg etter ti timer i det iskalde vannet i havnebassenget på grunn av tekniske problemer. Kommende helg er han klar til å prøve igjen, og da skal det mye til for at Selnes skal bryte vannflaten før 15 timer har passert.

– Det som var så irriterende sist, var at det ikke var kulde som gjorde at jeg måtte bryte. Vi var hele tiden overbevist om at det kom til å være kulden som ville bli det mest utfordrende, men så var det tekniske utfordringer som til syvende og sist gjorde at jeg måtte komme opp, sier Selnes.

Mindre backup

48-åringen forteller at det rett og slett ble litt for mye backup-utstyr ved det forrige forsøket, og at det var det som gjorde det vanskelig for medhjelperne hans å se hva han trengte hjelp til.

– Denne gangen endrer vi rigget litt, og jeg dropper en del backup-slanger som ikke er nødvendig. Det blir rett og slett litt enklere og mer strømlinjeformet, sier Selnes.

Med seg på rekordlaget har 48-åringen cirka 30 andre dykkere, som skal være sammen med han under vann på skift.

– Noen kommer fra Narvik og Harstad for å være med på forsøket, og alle tror at vi skal få det til ettersom det tross alt gikk såpass bra sist.

Flytter

Da forsøket ble gjennomført den første helgen i oktober gikk Selnes i sjøen i Havnebassenget ved Torghuken. Til helgen skal rekorden forhåpentlig settes i Eidkjosen.

– Årsaken til at vi flytter lokasjon er at det logistikkmessig er enklere å få det til i Eidkjosen. Der er det nok parkeringsplasser til alle, og vi lager en liten «event» av det hele med grilling og hygge for dem som er på land. Det blir jo et lite dykkertreff av dette.

I tillegg er sikten under vann langt bedre i Eidkjosen, enn i sentrum, forteller Selnes.

– Da vi var i sentrum var det utrolig dårlig sikt, og hver gang noen var borti bunnen virvlet det opp veldig mye grums. Det skapte noen utfordringer.

Dersom det settes ny verdensrekord til helgen skal Selnes være i sjøen fra klokken 09.00 lørdag morgen, til minst klokken 22.45 lørdag kveld.

– Planen er å komme opp rundt midnatt. Da er en solid rekord satt med midnattssol og minusgrader, og da er det ikke vits for andre å prøve engang, sier Selnes og ler.

BYTTER PLASS: Sist gjennomførte Selnes rekordforsøket i Torghuken. Denne gangen prøver han å sette rekord i Eidkjosen. Foto: Ronald Johansen / iTromsø