Troms-elever får eget mobbeombud

Troms fylkeskommune har lyst ut to prosjektstillinger som skal sikre at alle elever skal ha det bra på skolen.

TRIVSEL OG UTDANNING: Fylkesrådsleder Cecilie Myrseth (Ap) oppretter to egne ombud for å komme tettere på elevenes trivsel og utdanning, Foto: Troms fylkeskommune 

nyheter

For få dager siden lyste Troms fylkeskommune ut to prosjektstillinger som mobbeombud og som elev- og lærlingeombud.

– Som skoleeier er vi ikke bare opptatt av at alle skal ha det bra på skolen, men også at elevene skal fullføre utdannelsen – ikke minst ungdom som velger yrkesfag og trenger lærlingplass. Derfor oppretter vi to egne ombud for å komme enda tettere på elevenes trivsel og utdanning, sier fylkesrådsleder Cecilie Myrseth (Ap) i en pressemelding.

Les også: Kunnskapsministeren fikk høre mobbehistorier fra Tromsø-skolen

For alle elever

Mobbeombudet skal være et åpent lavterskeltilbud for alle elever i Troms som går på grunn- og videregående skole.

Ombudet skal ha fokus på dem som opplever problemer og være tilgjengelig for dem som ønsker råd, støtte og veiledning, opplyser fylkeskommunen.

Les også: Familie har i lang tid kjempet for at barnet skal slippe mobbing

Ungdom i utvikling

Elev- og lærlingeombudet skal blant annet arbeide for at alle elever, lærlinger og lærekandidater skal få en rettferdig behandling.

– Da vi tiltrådte som fylkesråd i fjor, sa vi at vår hovedprioritet er å legge til rette for at nordnorsk ungdom skal kunne lede utviklinga i Nord-Norge. Det starter med å forsterke fokuset på ungdom sin utdannelse. Vi tror at dette er grep som styrker elevene i dag og landsdelen i morgen, sier Myrseth.

Mobbeombudet er foreløpig et treårig prosjekt som skal avklare grunnlaget for å ha et permanent mobbeombud i Troms.