Da de satte ned disse lysene, fikk de seg en overraskelse

Jostein Pettersen i JM Hansen håper at disse lysene i gjestehavna blir et trekkplaster.
nyheter

Da JM Hansen gjennomførte en jobb for havnevesenet i forrige uke, så de at flytebrygga i gjestehavna forsvant litt blant lysene som omringer den.

Da kom de på en idé. Med godkjennelse fra Tromsø Havn fikk de satt ned fire LED undervannslys.

– Utrolig effekt

– Vi har jo masse lys til oppdrett liggende, så vi kastet ut lysene i sundet. Det ble en utrolig effekt av det. Man ser at lysene har samme effekt som på oppdrett, nemlig at fisken beveger seg mot lyset, sier Jostein Pettersen, drift- og utviklingsdirektør og maritim sjef i JM Hansen.

Lysene ble satt ned for omtrent en uke siden, og Pettersen håper de kan få henge litt lenger.

– Akvarium i storformat

– Det er som et akvarium i storformat. Det hadde jo vært utrolig fint å få ha lysene oppe en stund, spesielt nå mot jul. Det kan jo bli et trekkplaster, sier Pettersen.

Han forteller at det både er flere fiskearter å se ved brygga.

– Jeg sto lenge og så på det, og det var mye rart som svømte forbi. Det hadde vært veldig morsomt hvis vi kunne få ha det ute, sier han.

Positiv

Havnedirektør Halvar Pettersen forteller at lysene så langt er blitt tatt godt imot.

– Vi er positive til alt som tiltrekker seg oppmerksomhet og skaper liv, så får vi se etter hvert om det forstyrrer andre ting som for eksempel trafikken, sier Pettersen.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter