Disse 18 kineserne skal fotografere seg gjennom Nord-Norge

Den kinesiske fotografen Yiming Hu har drømt om å komme til Nord-Norge for å ta bilder. Nå skal han endelig få sjansen til å oppleve nordlyset og naturen i Tromsø.

FOTOREISE: Den kinesiske fotografen Yiming Hu (i front) ankom Tromsø med Hurtigruten onsdag ettermiddag. Sammen med et helt reisefølge fra Kina skal han fange nordlyset på kameralinsa på oppdrag fra Canon. Reisefølget skal teste den nye Canon 5D mark 4 for kameragiganten. Foto: Ingrid Blåsmo Aronsen 

nyheter

– Det er så spennende å være her. Jeg har hørt at dette er en av de beste stedene hvor man kan se nordlyset, sier Yiming Hu idet han går i land på hurtigrutekaia i Tromsø.

Den profesjonelle fotografen er en del av et reisefølge på totalt 18 kinesiske fotografer, bloggere og fotojournalister som ankom Tromsø med Hurtigruten fra Bodø onsdag ettermiddag.

– En drøm

Følget er for tiden på en reise i Nord-Norge hvor de skal teste Canons nyeste kamera ved blant annet å fotografere nordlyset. Det er kameragiganten selv som arrangerer testreisen hvor de har valgt Norge og Nord-Norge som motiv.

Reisefølget skal i seks dager fotografere seg gjennom Nord-Norge. Fotoreisen startet i Bodø 15. oktober, og etter to døgn i Tromsø går reisen videre til Bergen 21. oktober.

– Hva håper du å fange på kameralinsa mens du er her?

– Det er helt klart fjellene og nordlyset. Det er min drøm. Jeg har tatt bilder av nordlyset i Canada, men aldri i Norge. Dette er første gangen jeg er her og det er fantastisk, sier Hu til iTromsø, før han legger til:

– Jeg har hørt masse om Norge og sett mange bilder av det. Jeg har alltid hatt lyst å reise hit. Før jeg fikk vite at jeg skulle på denne turen hadde jeg faktisk planlagt å komme til Norge på egen hånd neste februar, så da jeg fikk denne sjansen passet det perfekt.

Kamerautstyr verdt millioner

Den profesjonelle fotografen fra Kina står bak nettsiden www.majestic-nature.com og forteller at han nå har base i USA.

– Men jeg har mange følgere i Kina. Kinesere er veldig interessert i Norge, mest fordi man ikke har noen muligheter til å se nordlyset i Kina. Norge er derimot kanskje det beste stedet på kloden for å se nordlyset, sier han med stor iver.

Med seg i bagasjen har reisefølget verdifullt kamerautstyr, deriblant det nyeste Canon-kameraet som de håper å fange nordlyset med.

– Jeg har to kamera, fem-seks linser og masse annet utstyr. Jeg skal teste alt dette for Canon, sier han og åpner den ene bagen sin hvor alle kameralinsene ligger side om side.

– Jeg vil tro det er utstyr som er verdt mellom 10.000 og 20.000 amerikanske dollar, legger fotografen til.

I norske kroner tilsier det mellom rundt 80.000 kroner og 160.000 kroner.

God reklame for Tromsø

Reisen gjennomføres av NordNorsk Reiseliv AS, i tett samarbeid med Innovasjon Norge, destinasjonsselskaper, lokale fotografer og reiselivsaktører.

Selv om bakgrunnen for reisen er å teste det nye Canon-kameraet, er det ingen tvil om at bildene er god reklame for Tromsø og Nord-Norge.

– Det er veldig spennende og litt uvanlig at de er her på en slik reise. Det blir veldig mye oppslag i aviser, magasiner, blogger og nettsider over hele Kina. Dette er stort og det betyr masse reklame for Tromsø, Nord-Norge og Norge, sier Kyle Parsonage i Visit Tromsø da han møter reisefølget på kaia.

Han legger til at følget skal på nordlysjakt, på hvalsafari og besøke Fjellheisen mens de er her.