– Det er så spennende å være her. Jeg har hørt at dette er en av de beste stedene hvor man kan se nordlyset, sier Yiming Hu idet han går i land på hurtigrutekaia i Tromsø.

Den profesjonelle fotografen er en del av et reisefølge på totalt 18 kinesiske fotografer, bloggere og fotojournalister som ankom Tromsø med Hurtigruten fra Bodø onsdag ettermiddag.

– En drøm

Følget er for tiden på en reise i Nord-Norge hvor de skal teste Canons nyeste kamera ved blant annet å fotografere nordlyset. Det er kameragiganten selv som arrangerer testreisen hvor de har valgt Norge og Nord-Norge som motiv.

Reisefølget skal i seks dager fotografere seg gjennom Nord-Norge. Fotoreisen startet i Bodø 15. oktober, og etter to døgn i Tromsø går reisen videre til Bergen 21. oktober.

– Hva håper du å fange på kameralinsa mens du er her?

– Det er helt klart fjellene og nordlyset. Det er min drøm. Jeg har tatt bilder av nordlyset i Canada, men aldri i Norge. Dette er første gangen jeg er her og det er fantastisk, sier Hu til iTromsø, før han legger til:

– Jeg har hørt masse om Norge og sett mange bilder av det. Jeg har alltid hatt lyst å reise hit. Før jeg fikk vite at jeg skulle på denne turen hadde jeg faktisk planlagt å komme til Norge på egen hånd neste februar, så da jeg fikk denne sjansen passet det perfekt.

Kamerautstyr verdt millioner

Den profesjonelle fotografen fra Kina står bak nettsiden www.majestic-nature.com og forteller at han nå har base i USA.

– Men jeg har mange følgere i Kina. Kinesere er veldig interessert i Norge, mest fordi man ikke har noen muligheter til å se nordlyset i Kina. Norge er derimot kanskje det beste stedet på kloden for å se nordlyset, sier han med stor iver.

Med seg i bagasjen har reisefølget verdifullt kamerautstyr, deriblant det nyeste Canon-kameraet som de håper å fange nordlyset med.

– Jeg har to kamera, fem-seks linser og masse annet utstyr. Jeg skal teste alt dette for Canon, sier han og åpner den ene bagen sin hvor alle kameralinsene ligger side om side.

– Jeg vil tro det er utstyr som er verdt mellom 10.000 og 20.000 amerikanske dollar, legger fotografen til.

I norske kroner tilsier det mellom rundt 80.000 kroner og 160.000 kroner.

God reklame for Tromsø

Reisen gjennomføres av NordNorsk Reiseliv AS, i tett samarbeid med Innovasjon Norge, destinasjonsselskaper, lokale fotografer og reiselivsaktører.

Selv om bakgrunnen for reisen er å teste det nye Canon-kameraet, er det ingen tvil om at bildene er god reklame for Tromsø og Nord-Norge.

– Det er veldig spennende og litt uvanlig at de er her på en slik reise. Det blir veldig mye oppslag i aviser, magasiner, blogger og nettsider over hele Kina. Dette er stort og det betyr masse reklame for Tromsø, Nord-Norge og Norge, sier Kyle Parsonage i Visit Tromsø da han møter reisefølget på kaia.

Han legger til at følget skal på nordlysjakt, på hvalsafari og besøke Fjellheisen mens de er her.