Mathallen er kåret til en av Nordens beste restauranter

I listen over de beste restaurantene i Norden har Mathallen sikret seg en plass – sammen med nedlagte De 4 roser.

LAGT NED: De 4 roser gikk konkurs og stengte dørene i juli.   Foto: Tom Benjaminsen

nyheter

31. oktober kommer den tredje utgaven av «White Guide Nordic» som inneholder anmeldelser fra 325 forskjellige restauranter i Norden. 64 norske restauranter har blitt vurdert, og på listen finner vi blant annet Mathallen.

Tradisjoner

Medeier Jørn Hoel er svært fornøyd med at Mathallen har fått en plass på den eksklusive listen, også i år.

– Vi fikk en god plassering i fjor også, og det er veldig bra at vi får beholde plassen i år. Mathallen, med Gunnar Jensen i spissen, har tatt vare på tradisjoner, og forsiktig flyttet seg i en moderne retning. Det tar likevel ikke av, restauranten er ikke så moderne at man ikke vet om man skal spise gråstein som er lagt på tallerkenen, sier Hoel.

SKRYT: Gunnar Jensen på Mathallen får skryt fra White Guide Nordic. Her sammen med medeier Jørn Hoel. Foto: Ronald Johansen 

 

Egen stil

Hvert år vurderer White Guide rundt 800 restauranter i norden, og i år har 385 restauranter i Norden og i Baltikum fått en plass på den eksklusive listen. Hoel synes det er stas at restauranten blir verdsatt – også internasjonalt.

– Andre land og byer har gjerne restauranter som blir sett på som veldig eksklusiv, men som bare blir besøkt av tilreisende. Lokale folk går ikke dit. Slik er det ikke med Mathallen og Tromsø. Jeg tror tromsøfolk kjenner seg igjen i historien og tradisjonen bak matrettene som blir servert, sier Hoel.


VANT KÅRING: De 4 roser ble kåret til Tromsøs beste restaurant av iTromsøs lesere. Kort tid etter gikk restauranten konkurs. På bilde er daglig leder, Roy-Helge Jenssen, og den danske sjefskokken, Lasse Fiske.   Foto: Ronald Johansen / iTromsø