Arbeidsnarkomane leverer dårligere resultater på jobb

Såkalte arbeidsnarkomane mennesker leverer dårligere på arbeidsplassen, enn andre ikke-arbeidsnarkomane.
nyheter

Det hevder i alle fall Malissa Clark, assisterende professor ved University of Georgia, overfor BBC. Hun forteller at arbeidsnarkomane mennesker er mer stresset på jobb, at de er mindre fornøyd med jobben sin, og at de ofte blir utbrent.

Konflikt

I tillegg blir arbeidsnarkomane mennesker ofte involvert i konflikter på arbeidsplassen, og de opplever gjerne problemer på hjemmebane.

– Det kommer rett og slett ikke noe positivt ut av å være arbeidsnarkoman, sier Clark til BBC.

Det er altså ikke slik at arbeidsnarkomane ansatte nødvendigvis blir sjefens favoritt. Å være arbeidsnarkoman er imidlertid ikke det samme som å være i overkant glad i arbeidet sitt.

Umulig å legge fra seg arbeidet

Dersom du er arbeidsnarkoman har du et stort behov for å jobbe, og du klarer ikke legge fra deg arbeidet på fritiden. Selv om du gjør noe annet, ligger arbeidsoppgavene hele tiden i bakhodet.

Faktisk har problemet blitt så stort at «Workaholics Anonymous» er opprettet, og de hadde sin første internasjonale konferanse i England i juni i år. «Workaholics Anonymous» går gjennom et program delt opp i 12 steg – til forveksling likt det programmet mange følger i «Anonyme Alkoholikere».